Gökçeada Belediyesi ve Özbekistan Büyükelçiliği İstanbul Ticari Temsilciliği işbirliğinde gerçekleşecek Gökçeada Tanıtım Toplantısı ile Gökçeada, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tataristan’da faaliyet gösteren turizm acentelerinin yöneticilerini misafir edecek.
Özellikle son yıllarda bölgesinde önemli bir turizm destinasyonu olan Gökçeada, bölgesinin tanıtımı noktasında önemli faaliyetlere imza atıyor. Misafirlerine sunduğu doğal ve ekolojik ürünleri ile sörf ve dalış gibi alternatif spor olanakları sayesinde son yıllarda adından sıkça söz ettiren Gökçeada, bugüne kadar özellikle Balkan ülkeleri arasında popüler turizm mekanlarından biri konumunda anılırken şimdi de Orta Asya’dan gelecek turistlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gökçeada Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşecek program kapsamında 10 Eylül Perşembe günü Ada’daki önde gelen tesislerden olan Gökçeada Sörf Eğitim Merkezinde misafir turizmcilerle Gökçeada ve Çanakkale’deki turizmcileri birleştirecek bir toplantı düzenlenecek. Toplantı akabinde Gökçeada’nın ve Çanakkale’nin turizm değerleri 3 gün boyunca Orta Asya Türki Cumhuriyetleri’nden gelen misafirlere tanıtılacak ve Gökçeada başta olmak üzere Çanakkale Bölgesine Orta Asya ülkelerinden turların düzenlenmesi için çalışmalar yapılacak.
Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği İstanbul Ticari Temsilcisi Dr. Remziye Şen’in de katılacağı program ile ilgili açıklama yapan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Gökçeada turizm konusunda artık kabuğunu kırıyor. Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyon ile Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada ve Şehitlikleri ile Truva Antik Kenti ile İlimiz Çanakkale artık Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden gelen misafirlerine de kucak açmış olacak. Hazırladığımız tanıtım turunun iki gününü Çanakkale bölgesindeki tarihi ve kültürel ögelere ayırmış durumdayız. Özbekistan Büyükelçiliği’nin verilerine göre 2014 yılı için 130 binin üzerinde Özbek vatandaşı ülkemize turistlik amaçlarla gelmiş durumda. Bu kişileri önemli bir tarih, kültür ve doğa alanı olan ilçemizde ve Çanakkale ilimizde misafir etmekten onur duyacağız” dedi.