Çorum’un Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Parti (SP) ve Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Başkanları ile tüm Oda Başkanları ile birlikte İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek şehit olan asker ve polisler için başsağlığı diledi.
Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, CHP, MHP, SP, BBP İlçe Başkanları, Belediye başkan yardımcıları ve oda başkanları ile birlikte ilk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek müdür yardımcısı Orhan Durmaz ile görüştü. Başkan Şahiner ve beraberindeki heyet Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyü yakınlarında düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan polisler için başsağlığı diledi.
Başkan Şahiner ve beraberindeki heyet daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci ile görüştü. Başkan Şahiner ve beraberindeki heyet bölücü terör örgütü mensuplarının Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca mevkilisinde düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan askerler için başsağlığı diledi.
Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Şahiner, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca kalleşçe pusu kurularak gerçekleştirilen saldırılar bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yapılan bu hain saldırılarda şehit düşen kahraman mehmetçiklerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz" dedi.
Günün birlik ve beraberlik günü olduğunu vurgulayan başkan Şahiner, "Dikkatli olalım ve oyuna gelmeyelim. Ülkemizde bir iç savaş çıkarma çabasında olanların tuzaklarına düşmeyelim. Bizim ihtiyacımız olan ve bu ülkenin bütünlüğünü oluşturan unsurlar birlik ve beraberliğimizdir. Kalleş terör örgütünün amacına ulaşamaması için ülkenin bu hain saldırılara karşı tek yürek ve omuz omuza durması gerekiyor. Vatanımızı bölmeye ve şanlı bayrağımızı indirmeye çalışan hainlere karşı kahraman Mehmetçiğimiz ve emniyet güçlerimiz canları pahasına mücadele vermektedir. Bizlere düşen görev ise bu vatan için canını veren asker ve polisimizin emanetlerine sahip çıkıp teröre karşı tek yumruk, dimdik ayakta durmaktır. Vatanımızın bütünlüğünü bozmaya çalışan terör örgütünü lanetliyor, bu hain saldırılarda şehit düşen mehmetçiklerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk Polis Teşkilatı mensuplarımıza sabırlar diliyoruz. Yüce Türk Milleti’nin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.