Çorum’un kargı ilçesinde terör olaylarını protesto eden vatandaşlar, polis ve jandarma karakollarını ziyaret ederek güvenlik güçlerine destek verdi.
Sosyal medya üzerinden yapılan çağrı ile Ahmet Hamdi Akpınar Meydanında toplanan vatandaşlar, ilk olarak Kargı İlçe Emniyet Amirliği’ne doğru yürüyüşe geçti.
Ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez vatan bölünmez, Polise, askere uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar atan grup teröre lanet yağdırdı.
Kargı İlçe Emniyet Amirliği önünde polis çocukları ve polis eşleri tarafından karşılanan grup burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını yapan Vahap Özışık, İlçe Emniyet Amiri Komiser Dursun Çördük’e, “Acınınız acımız. Acınızı paylaşıyoruz’’ diyerek şehitlerden dolayı duydukları üzüntülerini ilettiler.
HDP VE PKK KÜRTLERİN TEMSİLCİSİ OLMADI OLAMAZ
Kendisinin de Kürt kökenli olduğunu ve Kargı’dan evli olduğunu dile getiren Özışık, “Aile ve akrabalarımdan 9 şehidim var. HDP ve PKK asla benim temsilcim olmadı, olamaz” dedi.
Suruç katliamından sonra başlayan PKK terör örgütünün eylemleri sebebi ile vatanımızın farklı bölgelerinde yapılan hain saldırılarda şehit olan asker ve polislere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileyen Işık, “Bölücü Terör Örgütü PKK’nın acımasızca gerçekleştirdiği hain, kalleş ve hunharca yaptığı saldırıları şiddetle kınıyoruz. Yüzyıllardır vatanımızı bölmeye, şanlı bayrağımızı indirmeye çalışan iç ve dış düşmanlara karşı kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve emniyet güçlerimiz nasıl izin vermedilerse bu günde başta PKK olmak üzere hiçbir terör örgütüne izin vermeyeceklerdir. Başta üç siyasi parti olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların, iş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının, sanat camiasının, spor kulüplerinin bir araya gelip bırakın ellerini, tüm bedenleri ile birlikte vicdanlarını da taşın altına koyarak birlik ve beraberlik mesajlarını vermelerinin tam zamanıdır. Birlikteliğimiz bu hainlere fırsat vermeyerek Türkiye Cumhuriyetinin büyüklüğünü ve bütünlüğünü bir kez daha gösterecektir. Biz Kargı Halkı olarak bugün hiçbir ayrım gözetmeksizin, teröre karşı birlik ve beraberliğimizi göstermek için bu yürüyüşü düzenledik. Bu vesileyle dün Dağlıca saldırısında ve bugüne kadar yaşanan terör saldırılarında şehit düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralanan asker ve polislerimize ise acil şifalar diliyoruz. Buradan hain ve kanlı terör örgütüne hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını Kargı halkı adına ilan ediyoruz” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından İlçe Jandarma Komutanlığı binasına yürüyen grup, burada İlçe Jandarma Komutan V. J.Ast.Kd.Bçv. Yusuf Başaran ve askerler tarafından karşılandı.
Şehit verilen askerlerden dolayı üzüntülerini dile getiren burada grup, okunan duanın ardından dağılırken polis ekipleri herhangi bir taşkınlığın yaşanmaması için yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı.