“Tahta Çanak” adlı tiyatro oyunuyla yeni sezona perdelerini açan Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM) Eylül ayında farklı etkinliklerle sanatseverleri ağırlayacak.
Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM) yeni sezona, “Tahta Çanak” adlı tiyatro oyunuyla merhaba dedi.
Cisel Ceylan’ın yazdığı, ünlü oyuncu Selahattin Taşdöğen’in yönettiği ve oynadığı iki bölümlük oyunda Yaşar Uzer, Belma Mamati, Erhan Elmas, Irmak Bayrakdaroğlu, Arkın Gelenbe ve Asuman Karakollukçu rol aldı. Tiyatro Akademi tarafından sahnelenen ve Maltepeli tiyatro severlerin ücretsiz izleme olanağı bulduğu oyunda, sakarlıklarından bıktıkları babalarını huzur evine göndermek isteyen ailenin başından geçen olaylar anlatılıyor.
EYLÜL AYI DOLU DOLU GEÇECEK
TSKM’de 16 Eylül’de Haldun Taner’in ölümsüz eserinden uyarlanan “Vatan Kurtaran Şaban”, 17 Eylül’de Gogol, Jarry, Cehov, Fugard, Rabelais, Chaplin, Kishon, Camus, Malraux ve Sartre gibi yazarların derlemesinden oluşan “Deli mi Ne?” ve Matei Vişniec tarafından yazılan “İlerleme” adlı tiyatro oyunları izleyicilerle buluşacak. Eylül ayı içerisinde ayrıca 12 Eylül’de Zeynep Karababa “Sevda ve Barış Türküleri” seslendirecek, 15 Eylül’de “Serkan Boran ile Müzikli Sohbetler”e katılacak. Mazlum Çimen, Hürdağ ve Taylan Cansızoğlu da sevilen eserlerini, Maltepeliler için söyleyecek.