İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Ülkemiz mutlaka tüm gücüyle terörün üzerine gitmeli, terörle mücadelede asker ve polislerin daha da güçlendirilerek, gereken önlemlerin dikkatle ve acilen alınması gerekiyor" dedi.
Dağlıca ve Iğdır’dan gelen şehit haberlerinin ardından İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, yazılı mesaj yayımladı.
Gelen şehit haberleriyle acıların katlanarak büyüdüğünü ifade eden Demirtaş, “6 Eylül 2015 tarihinde Dağlıca’daki terör saldırısında 16 askerimizi kaybetmemizin acısı hepimizin yüreğinde ağırlığını ve tazeliğini korurken, bugün de Iğdır’dan gelen ve 14 polisin şehit olduğu terör saldırısı haberi ile bir kez daha sarsıldık. Her gün gelen şehit haberi ile acımız katlanarak büyüyor. Artık kesin çözüm diyoruz” dedi.
Türkiye’nin mutlaka tüm gücüyle terörün üzerine gitmesi gerektiğini belirten Demirtaş, terörle mücadelede asker ve polislerin daha da güçlendirilerek, gereken önlemlerin dikkatle ve acilen alınması çağrısında bulundu.
“TEPKİSİZ KALMAYIN AMA ÖLÇÜLÜ OLUN”
Teröre gösterilen tepkilerin son derece normal olduğunu dile getiren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm vatandaşlarımızın teröre tepki göstermesi son derece doğal ve haklı bir durum. Zaten teröre de tüm ülke olarak tek vücut halinde karşı durarak son verebiliriz. Ancak ülkemizin barış ve huzura her zamankinden fazla ihtiyacı olduğu bugünlerde tepkilerin ölçülü olması çok önemli. Tüm üyelerimize ve vatandaşlarımıza çağrımız, “Tepkisiz kalmayın ama tepkinizde ölçülü olun. Bugün şehit olan polislerimiz ile birlikte tüm şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına sabırlar dilerim. Ulusumuzun başı sağolsun.”