Haber: Ada BAKOĞLU5 Mayıs 1950’ de Merhum Rize Belediye Başkanlarından Mustafa Ardal tarafından kurulan Zümrüt Rize Gazetesi hiç ara vermeden günlük yayın hayatını tam 74 yıldır tüm olumsuz koşul ve baskılara karşın sürdürüyor.

Esila Tüfekçi kritik süreci atlatamadı, sevincimiz hüzne dönüştü. Esila Tüfekçi kritik süreci atlatamadı, sevincimiz hüzne dönüştü.

75. kuruluş yıldönümü etkinlikleri için 5 ve 6 Mayıs 2024 günlerinde Zümrüt Rize’ nin Merkez İdari Bürosu olan Atatürk caddesi No: 316 da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 5 ve 6 Mayıs tarihleri arasında 75. Kuruluş etkinliklerine okur, dost ve Rize halkıyla beraber gerçekleştirilecek olan Zümrüt Rize Gazetesinin İmtiyaz sahipliğini 2013 yılından beri Ali Gökay Bakoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü 2010 yılından beri Duygu Bakoğlu, Genel Yayın Yönetmenliğini 2013 yılından itibaren Rize Gazeteciler derneği Başkanı Faik Bakoğlu, Başyazarlığını2010 yılından beri İsmet Kösoğlu, Editörlüğünü 2015 yılından itibaren Ömer Yılmaz, Spor Müdürlüğünü 2020 yılından itibaren Serdar selim Denizalp yapıyor. Zümrüt Rize Gazetesinin baskısını da duayen Matbaacı Mesut Kömürcü yapıyor.

Zümrüt Rize’ nin Hukuk Kurulunda birbirinden renkli ve duayen Avukatlar yer alıyor. Bu hukukçular şu isimlerden oluşuyor.. Av. Ateş Hatinoğlu, Av. Gözde Demirci, Av. Fatih temizkan,, Av. Uğur Yaşar Ergüven,, Av. Sinan Ustaoğlu, Av. Muhammet Kaçar ve Av. Cemil Can Bıçakçı

Zümrüt Rize Gazetesi içinde birbirinden renkli ve sesli tam 53 isim Rize ve dışında yazı yazıyor. Bu isimler Bayram Ali Kavalcı, İlyas GÜR, Suna Karaosmanoğlu Türkoğlu, Recep Ali Çakır, Derya Çağlar, Abdullah Uzun, Kemal Özcan, Dilek Onay Can, Yasemin Özçelik, Arzu Erbaş, Çiğdem Hacıfazlıoğlu, Av. Cemil can Bıçakçı,, Av. Sinan Ustaoğlu, Av. Ateş Hatinoğlu, Ceyhun Kalender, Osman Yazıcı, Av. Adnan Şimşek, Recep Ali Aksoylu, Osman Öztürk, Mahiye Morgül, Necati Dili, Hasan Karamehmetoğlu, Nevzat Çağlar Tüfekçi, Gençağa Karafazlı Gülcan Yıldırım, Sümeyye Çelik, Sude Köroğlu yer alıyor.

Atatürk Caddesi No: 316 daki kendisine ait Modern ve Çağdaş tesislerde Pazar hariç her gün bin adet tirajlı olarak basılan Rize’ nin Amiral Gazetesi, başta bayilerden, PTT ve diğer kargo kanalıyla birlikte elden okurlarına ulaştırılıyor. Son zamlardan sonra Zümrüt Rize Gazetesinin fiyatı 4 Lira oldu.

Zümrüt Rize’ nin eski sahibi ve şu anki Genel yayın Yönetmeni Faik Bakoğlu, “Tüm olumsuz koşul baskılara karşın şuan ayakta ve hayattayız. Son saniyeye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Yeter ki okurlarımız her daim olduğu gibi yanımıza olsunlar” dedi