Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin Eğitim Atölyelerinde olan AFAD-Tahsin Sezer “Sokak Fotoğrafları Atölyesi” sergisi cumartesi günü açılacak.
Eğitimi sekiz ay süren atölyenin eğitmenliğini, AFAD’ın 13 yıl süreyle başkanlığını yapan, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Tahsin Sezer üstlendi. Adana sokaklarında çekilen ve “an fotoğraflarından oluşan sergide atölye üyeleri; Ali Cancan, Dursun Altun, Fatih Varkara, Funda Berk, İlker Korkutan, İrfan Cesur, Leyla Ersan, Sabahat Tohumcu ve Tuba Erkovan’ın fotoğrafları yer alacak.
Atölye yönetmeni Sezer, “Bir kentin nabzı sokaklarındadır, Adana’da güneyinin kuzeyinden haberi olmayan bir yapı oluştu. Bir cadde, hiç Türkçe tabela yok, kendinize soruyorsunuz bir an, ben Türkiye’de miyim diye, biz fotoğrafçılar işte bu gözlemleri tarihin sayfalarına aktarma görevini yerine getiriyoruz” dedi.
23 Mayıs 2015 Cumartesi saat 18.30’da AFAD-Kasım Gülek Fotoğraf Sanat Galerisinde 1 hafta süreyle açık kalacak sergide 33 siyah beyaz ve büyük boy fotoğraflar yer alacak.