Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün gerçekleştirdikleri mitingden çok memnun ayrıldığını söyledi.
Baş, Seyhan Oteli’nde düzenlediği basın toplantısında, pazar günü yapılacak seçimin önemine dikkat çekerek, “Önümüzdeki 7 Haziran Pazar günü yapılacak olan seçim, milletvekilliği seçimi olmaktan çoktan çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en önemli seçimi haline gelmiştir. Bu bir abartı değildir. Bu bir vehim asla değildir. Bu gerçek, kendi insanlarımızdan saklanan ama bütün dünyanın bildiği bir gerçektir. Bu seçim iyilik ile kötülük arasında, bu seçim hastalık ile sıhhat arasında, bu seçim bakır ile altın arasında, bu seçim devlet veya zillet arasında bir tercih olacaktır. Bu seçimde, ya ‘bölünmeye devam’ denecek ya da milli birlikten yana oy kullanılacaktır. Bu seçimde ya, birbiri ardına domino taşı gibi yıkılan Müslüman ülkelerin, Haçlı-Siyonist ittifakına toptan teslim faturası kesilecek ya da bütün mazlumları sahiplenecek Türkiye merkezli başı dik medeniyetin tercihi yapılacak. Kısaca bu seçimde, ölüm ile hayat arasında bir tercih yapılacaktır. Biz, bu şuurla ülkemiz, milletimiz için mücadele ediyoruz ve aylardır sahadayız” diye konuştu.
“ADANA ‘DEVLET’İNE SAHİP ÇIKTI”
Seçim sürecinin başından itibaren siyasi partiler arasında gerginlik olmamasını arzu ettiklerini ifade eden Baş, “En çok üzüldüğümüz konu da, siyasi parti temsilcilerinin hakim huzurunda yaptığı mutabakatın bozulması oldu. Centilmenliği bozdular. İlçe Seçim Kurulunun birinden karar çıkartarak bizim afişlerimizi toplattılar. Hem de genel başkanımızın mitinginin öncesinde. Resmi devlet töreninde Atatürk’ün bayrağını indiren zihniyet, miting günü de kamu binalarına Türk Bayrağımızı asmamıza engel oldu. Peki netice ne oldu? Adana; tarihinin en kalabalık, en coşkulu, en muhteşem mitingine sahne oldu. Adana, baskılara dayatmalara boyun eğmedi. Onurlu duruşundan taviz vermedi. Onların yaptığı gibi hiç kimseyi aşıyla, işiyle tehdit etmedik. Uçağımız yoktu, helikopterimiz yoktu. İnsansız hava araçlarımız yoktu. Binlerce polisimizi uykusuz bırakmadık. Neticede hepimizin, teşkilatlarımızın yüzünü güldüren, milletimize moral veren, Adana’nın iftihar ettiği, Türkiye’nin pek çok yerinde yankı uyandıran dev bir buluşma gerçekleşti. Adanalı olan, Adana’da yaşayan insanlarımız mitinge akın etti. Herkes isteyerek, severek, yüreğiyle geldi. Adana kendine, kentine, Devlet’ine, hemşerisine bu kadar diri bir şekilde sahip çıktı. Adana ilk kez bu kadar güçlü bir şekilde öz evladını başbakan olarak görmek istediğini haykırdı” şeklinde konuştu. Baş, mitinge katılan halka ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
MHP lideri Devlet Bahçeli’nin mitingden çok memnun ayrıldığını aktaran Yusuf Baş, Bahçeli’nin bu memnuniyetini farklı zamanlarda bir çok kez dile getirdiğini söyledi.
“MİTİNGE SURİYELİLER GELMİŞ” ESPRİSİ GÜLDÜRDÜ
Baş, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Milliyetçi Hareket Partisi mitinginde Suriyeliler olduğu görülmüş. 4 kişilermiş ve su satıyorlarmış. Ne söylemek istersiniz” sorusu Başkan Baş ve diğer gazetecileri güldürdü. Baş, soruyu “Biz onları otobüslerle getirmedik. Garibanlar yürüyerek gelmişler. Ekmek parası için gelmişler. Allah onlara da yardımcı olsun, kimseyi vatansız bırakmasın” şeklinde cevaplandırdı.
Toplantının sonuna katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, AK Parti’den istifa ettikten sonra 250 kişiyi temsilen MHP’ye katılan Karaisalı Belediyesi Meclis Üyesi Abdulcelil Sak’a rozet taktı.