MHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana 1. Sıra Milletvekili Adayı Mevlüt Karakaya, "Seçimden sonra ilk işimiz; Adana’nın yeniden zengin il olarak anılması için elimizden geleni yapmak olacak” dedi.
Karakaya, yemekli basın toplantısında, uzun yıllar Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğunu ve 2003 yılından bu yana Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi olduğunu söyledi. Milletvekili adayı olduğu Adana’ya geldiğinde ağzından ilk olarak “Adana cayır cayır yanıyor” sözünün çıktığını belirten Karakaya, “O zaman kastettiğim, Adana’yı yakıp kavuran şey Çukurova’nın sıcağı değildi, işsizlikti. Çünkü Adana işsizlikle ilgili en çok şikayetin olduğu şehirlerin başında geliyor. Son 10 yılda yanlış teşvik politikalarıyla Adana üretim noktasında büyük sıkıntılar yaşamış. Üstüne üstlük bir de üvey evlat muamelesi görünce içinde bulunduğu kara tablo kaçınılmaz olmuş. Adana iktidarın cezalandırdığı bir şehir haline gelmiş" diye konuştu.
Bir zamanlar “Tarımın Başkenti” olan Adana’da tarımın şu an içler acısı durumda olduğunu vurgulayan Karakaya, “Ekilen alanlara bakıldığında tarımsal üretimde yüzde 18-20 oranında bir daralma görünüyor. Oysa Adana doğru tarım politikaları ile Türkiye’nin tamamını besleyecek bir potansiyele sahip” dedi.
Adana’ya gelir gelmez yoğun bir şekilde seçim çalışmalarına ağırlık verdiklerini ve parti teşkilatı ile bütünleştiklerini ifade eden Mevlüt Karakaya, şöyle devam etti:
“Adana’da çok sıcak bir ilgi gördük. Seçim çalışmalarına saha çalışmalarıyla başladık. Kısa bir süre içerisinde çok sayıda ilçe ve köye ziyaretlerde bulunduk. Saha çalışmalarında şunu çok net gördüm ki; geçmişte, iktidardaki mevcut partiye oy verip, şu an tercihini değiştiren çok sayıda vatandaşımız var. Öte yandan Adana’nın dört bir yanında partimize olan teveccühü gözlemlemekten mutluluk duydum. Gözlemlerime dayanarak söylüyorum; Adana’dan 1. parti çıkarız hissi bende var” diye konuştu.
Adana halkının kendilerine Adana’da “yerel iktidar” şansı verdiğini kaydeden Karakaya, Milliyetçi Hareket Partisi olarak partili bir belediye başkanının yönettiği Adana Büyükşehir Belediyesi’ne karşı parti olarak kendilerini sorumlu hissettiklerini, yapılan ve yapılmayan hizmetlerden de sorumluluk duyduklarını kaydetti.
Sıklıkla dile getirilen koalisyon senaryoları ile parti olarak ilgilenmediklerini vurgulayan Karakaya, "Şu anda böyle bir gündemimiz yok. Seçim sonucuna göre şununla yada bununla koalisyon yaparız veya yapmayız gibi bir şey söylememiz de mümkün değil. Çünkü biz MHP olarak tüm hazırlıklarımızı tek başımıza iktidar olacağımız bir tabloya göre yaptık. Seçime sayılı günler kala bir takım manüplasyonların gerçekleşebileceğinden büyük endişe duyuyoruz. Parti olarak sandık güvenliği ve milli iradenin seçim sonucuna tam olarak yansıtılması için her türlü önlemimizi aldık. 7 Haziran seçimlerinden sonra en öncelikli görevimiz, Adana’nın yeniden zengin il olarak anılması noktasında elimizden geleni yapmak olacak” şeklinde konuştu.