Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Faik Bağırov, Milletvekili Samed Seyidov, Hatai Valisi Razim Memmedov ve Azerbaycan Hatai Belediye Başkanı Teymur Memmedov, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sözlü, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev’in yakın çalışma arkadaşı olarak münasebetlerimize hep katkı koydunuz. Ceyhan’dan bu zamana kadar köklü bir tanışıklığımız var. Adana’da Zat-ı Ali’nizi, Hatai Valisini, Hatai Belediye Başkanını, milletvekilimizi, Azerbaycan Büyükelçisini ağırlamaktan ve Sayın Aliyev’i şahsınızda selamlamaktan şeref duyuyoruz” dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov da, her zaman olduğu gibi Türkiye topraklarına mutlulukla ayak bastıklarını belirterek, “Türkiye’yi iki vatanımızdan biri sayıyoruz. Burada yaşayan insanları özümüz, kardeşimiz olarak görüyoruz. Bu halkların köklü tarihleri ve birliktelikleri var. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün buyurduğu gibi, milletlerimizin sevinci ve kederi birdir. Azerbaycan’ın Milli Lideri Haydar Aliyev ise bunun yeni tanımını “Tek Millet İki Devlet” şeklinde yapmıştır. Böylece halklarımızın birliği ve dostluğu ebedi olmuştur. Türkiye’yi ve diğer Türk Cumhuriyetlerini öz vatanımızı sevdiğimiz kadar seviyoruz. Burada yaşayan insanların sevinciyle sevinip, kederiyle kederleniyoruz. Onlara karşı baskıları kendimize karşı baskı olarak görüyoruz. Adana da Türkiye’nin büyük bir vilayetidir. Adana’da uzun süredir dostluk içinde olduğumuz insanların arasındayız. Adana’ya ilk geldiğimizde Ceyhan Belediye Başkanıydınız. O günden bu güne gelişe gelişe buradasınız. Dileriz ki hep başarılı olursunuz. Esas olarak da Adana’nın ve Türkiye’nin kalkınmasına katkı koyarsınız” diye konuştu.