Adıyaman Üniversitesinde taşeron firma elemanı olarak çalışan ve geçtiğimiz günlerde işten çıkarılan 95 taşeron firma işçisi için Hizmet-İş Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi.
Demokrasi Parkında düzenlenen basın açıklamasını okuyan Hizmet- İş Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Doğan, “Sendikamız Hizmet-İş’in örgütlü ve yetkili olduğu Adıyaman Üniversitesi’nde sendikamız üyesi 95 işçi arkadaşımız, yeni taşeron firma tarafından hiçbir meşru gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmıştır.
Bir Haziran 2015 tarihinde Adıyaman Üniversitesi temizlik hizmetleri ihalesini alan firma ilk iş olarak sendikamız üyesi 95 işçi arkadaşımızın işine son vermiştir. Uzun bir süreden beri üniversite bünyesinde temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımızın, görevlerini büyük bir itina ve titizlikle yapmalarına rağmen, ihaleyi alan yeni taşeron firma tarafından işten çıkarmalarını asla kabul etmiyoruz. Başta sayın rektör ve yönetim yetkilileri olmak üzere Üniversite yönetimiyle sendikamızın diyalog ve uyum konusunda bugüne kadar hiçbir problemi olmamıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Üniversite yönetiminin 95 işçi arkadaşımızdan hiçbir şikayeti olmaması ve tekrar işe başlatılmalarını istemesine rağmen taşeron firma yetkililerinin bu haksız yasal olmayan ve işçilerimizi aileleriyle birlikte mağdur eden tutumu şiddetle kınıyoruz. Taşeron firma, işe yeni işçiler almak için işinde başarı, verimli ve uyumlu 95 arkadaşımıza karşı başlattığı bu haksız, hiçbir insani kaygı taşımayan, gayri yasal uygulama için Hizmet-İş sendikası olarak hukuki girişimlerimizi başlatmış durumdayız. Bu meydanda, arkadaşlarımız savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardır” şeklinde konuştu.