Türkiye’de, yaşanan terör saldırılarının ardından Memur-Sen Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapılarak teröre lanet yağdırıldı.
Memur-Sen Adıyaman Şubesinde yapılan basın açıklamasına Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz ve sendika üyeleri katıldı. Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, "Memur-Sen Ailesi olarak, başta Iğdır ve Dağlıca olmak üzere ülkemizin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milletimizi derinden sarsan terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımız da acil şifalar diliyoruz. Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Ülkemize ve geleceğimize yönelen bu canice saldırılar, ister PKK ister IŞİD isterse DHKP-C’den gelsin; terörü, teröre destek verenleri, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır. Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır.
Çare, mezhep fitnesini de devreye sokmak isteyenlere karşı din kardeşliğini, inanç birlikteliğini kuvvetlendirmektir. Çare, insanlık suçu işleyen terör örgütlerine karşı tüm insanlığı ortak mücadelede buluşturmaktır. Çare, toplumda çaresizlik sendromu oluşturmak isteyenlere karşı umutları büyütmektir. Çare, teröre karşı tüm sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket etmektir. Çare, halk öncüleri olan kanaat önderlerini devreye sokmaktır. Çare, bin yıllık desende, 1400 yıllık İslam kardeşliğinde buluşmaktır. Çare, Türkiye’yi büyütmektir. Çare, siyasi, toplumsal ve ekonomik istikrarı güçlendirerek Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Dünya idealini canlı tutmak ve bu yolda var gücümüzle çalışmaktır. Terörü hep birlikte yenebiliriz. Eşit vatandaşlık zemininde demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz. Her türlü provokasyona ve engellemeye rağmen başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye’nin yedi bölgesinde yatırımlar artırılmalıdır. Bölgesel barışın ve dünya barışının oluşturulmasında Sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Türkiye’nin yumuşak güç unsurlarından etkin bir şekilde yararlanılmalıdır. Eğitim sistemimiz değerler odaklı olarak yeniden yapılandırılmalı, gençlerimiz milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmalıdır. Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dil yerine birleştirici ve bütünleştirici dile önem verilmelidir. Her kurum ve kuruluş sorunun değil çözümün parçası olmayı hedef olarak belirlemelidir. Acının ülkesi, dili, dini ve ırkı yoktur. Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Biz, büyük Memur-Sen Ailesi olarak, bölge halkı incitilmeden terör sonlanıncaya kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz. Vatanını, milletini hain saldırılara karşı korumak için can verenleri tekrar rahmetle anıyor, Birliğimize ve dirliğimize kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri de lanetliyoruz” dedi.