Osmanlı Ocakları Adıyaman İl Temsilciliği tarafından dernek yöneticileri ile kaynaşma yemeği düzenlendi.
Paşa Konağı’nda düzenlenen kaynaşma yemeğinde derneğin faaliyetlerinin yanında, ülkü gündemi ile ilgili karşılıklı fikir alış verişi gerçekleşti.
Osmanlı Ocakları Adıyaman İl Temsilcisi Engin Toklu ve yönetim kurulu üyeleri, terör olaylarını kınadılar.
Engin Toklu yaptığı basın açıklamasında, “Başta Dağlıca ve Iğdır bölgesinde terör örgütü PKK’nın düzenlediği hain saldırıda şehit düşen asker ve polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Gün, kaynaşma günüdür. Gün, teröre karşı birlik olma ve aynı tavrı sükunetle ve sabırla gösterme günüdür.
Bugün gelinen noktada ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyen, örgütler ve onların işbirlikçi destekçileri bütün kanlı senaryolarını ortaya koymaya çalışmaktadırlar. Ama biz bölünmeyeceğiz ve böldürmeyeceğiz.
Bu coğrafyada bin yıla yakın bir zamandır 77 milleti bir arada tutan kardeşlik hukukun adı Osmanlı Ruhu’dur. Bu ruh aynı coğrafyada yaşayan milletlerin kanıdır, canıdır, gözyaşıdır, gurbetidir, sılasıdır, düğünüdür, derneğidir.
Bu ruha şimdi her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Çünkü bu ruh çok farklı gibi görünen milletleri aynı değer etrafında toplamayı başarabilmiş bir ruhtur, anlayıştır. Biz Osmanlı Ocakları olarak bu anlayış bu hoşgörü bu kardeşlik iklimi için varız. Kuruluş felsefemizde budur. Teşkilat olarak bize gönül vermiş insanların bu ülkeye gönül verdiğini, ülkemiz ve milletimiz için yapılabilecek daha çok şeylerin olduğunun bilincinde olduklarını söyleyebiliriz.
Biz ülkemiz için gövdemizi taşın altına koymaya geldik. Osmanlı Ocakları olarak Türkiye’nin her ilin de ilçesinde teşkilatlarımız gönüldaşlarımız var. Adıyaman’ımızda da ilçelerde dahil olmak üzere teşkilatlanmamızı tamamladık. Biz her yerdeyiz. Siyasette, sanatta, sporda kısaca memleketimizin ihtiyaç duyduğu duyabileceği her nereyse biz oradayız” dedi.