AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, son günlerde yaşanan terör olaylarına değinerek, “Ülkemizde inşallah 7 Haziran’dan sonraki siyasi belirsizlik ve istikrarsızlık sona erecektir” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından her hafta gerçekleştirilen yerel ve ulusal gündemin değerlendirildiği basın toplantısına bu hafta da devam edildi. Gerçekleştirilen toplantıda ülke gündemine değinen ve özellikle de terör olayları konusunda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Afyonkarahisar Siyasi ve Hukuk İşlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Tutumlu açıklamasında şunları söyledi:
“Türkiye’nin birlik ve beraberliğine, ülkenin huzuruna, çocuklarımızın geleceğine kasteden terör örgütü, kanlı eylemlerine devam ediyor. Tüm Dünya’da terör ile ilgili mücadele özgür ve demokratik ülkelerin birinci gündem maddesi olmasına rağmen, kendi ülkelerinin terör örgütleri listesinde olmasına rağmen açık ya da kapalı bir şekilde desteklemeleri terör örgütünü güçlendirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, her türlü zorluğun üstesinden gelecektir. Doğu, kuzey, güney ve batısıyla herkes terörü lanetlemektedir. Birlik ve beraberliğimize mani olamayacaklardır. Ateş düştüğü yeri öncelikle yakar ama bu ülkedeki herkesin kesiminin yüreğini yakmaktadır. Bu ülkede yaşayan herkes şehitlerimizin acısını yaşamaktadır. Zaman zaman ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden hain terör örgütleri çıksa da cezalarını çekecektir. Ülkemiz bunun üzerinden gelecektir. Ülkede yoğun sıcak gündem varken bu acılar yaşanırken siyasete dair konuşmak omuzlarımızda bir yüktür. Siyaset konuşmak bile içimizden gelmiyor. Ülkemizde inşallah 7 Haziran’dan sonraki siyasi belirsizlik ve istikrarsızlık sona erecektir. Partimiz, ilk günden itibaren üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme arzusu içerisinde olmuştur. Ülkemiz, yine siyasi istikrarın sağlanmasıyla barış ve huzurun sağlandığı bir ülke olacaktır.”
Toplantıya, ayrıca Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ötken’de katıldı.