Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) son günlerde meydana gelen terör olaylarını kınayan bir basın açıklaması yayınladı.
ATSO, altında Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası, Bolvadin Ticaret Borsası, Çay Ticaret ve Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası ve Sandıklı Ticaret Borsası olmak üzere 9 oda ve borsa imzalı yazılı bir basın açıklaması yayınlayarak terör olaylarını kınadılar. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) bölge halkının huzuru ve refahı için Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürüttüğü operasyonda, Dağlıca bölgesinde terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu ve sonrasında çıkan çatışmada şehit düşen 16 askerimize;Yine bugün Iğdır’dan Dilucu sınır kapısına görevli cefakar polis memurlarımızı götürmekte olan servis minibüsüne kurulan bombalı tuzak ile şehit olan 14 polisimize, şehadet şerbeti içen tüm vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları yakınlarına sabır, yaralı yiğit kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Terör ile Asla, düzeni bozmaya çalışan hainler milletimizin birlik ve beraberliğini çözemeyecek, ülkemizin bütünlüğü daim olacaktır. Çünkü bizim kardeşliğimiz ilelebettir. Terör ile asla, güzel Türkiye’miz de panik ve endişeye sebebiyet verilerek kardeşler arası nifak sokulamayacak, toplumda yılgınlığa ve korkuya sebebiyet verilemeyecektir. Çünkü milletimiz akildir, aklıselimdir, korkusuzdur. Terör ile asla, bölgedeki tek çoğulcu, demokratik, özgür, gelişmiş ülkemize komşularımızdaki kaos ve kanı bulaştıramayacaklardır. Çünkü Cumhuriyet ve demokrasimiz yıkılmazdır. Dua ve kararlılığımız yılmadan çalışmaktır vatanımızın ekonomik, toplumsal, siyasal yapısını çalıştırmaktır. Dua ve Kararlılığımız bölgesel refah ve kalkınmamızı daha da büyütmek, milletimize zenginlik, huzur ve mutluluğu yaşatmaktır. 30 yılda yaklaşık 13 bin şehit verdik. 63 günde ise yüzün üzerinde polis ve askerimiz şehadet şerbeti içti. Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kahramanlarımızın aile ve yakınlarına sabır diliyoruz; acıları acılarımızdır. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun. Terörle mücadele eden güvenlik ve emniyet mensuplarımızın Allah yardımcısı olsun.”