Yenilenen ANKAmall ile Ankara’da; tüketimde kalite ve çeşitliliğin farklı yaşamsal ihtiyaçlarla bir arada sunulduğu; bireysel, sosyal ve kültürel boyutları zengin, enerjisi yüksek ve rafine yaşama alanları temelinde yeni bir yaşam tarzı doğuyor.
1999 yılının Ağustos ayında ilk kez kapılarını ziyaretçilerine Migros Alışveriş Merkezi kimliğiyle açan ANKAmall, 2006 yılındaki büyüme projesiyle ismini ve çehresini değiştirerek Türkiye’nin Alışveriş Merkezi olarak yeniden misafirleriyle buluştu. Neredeyse 10 yıldır milyonlarca misafir ağırlayan ANKAmall, 2014 yılı Ocak ayı ile birlikte ziyaretçilerine daha iyi, daha kapsamlı ve daha rahat hizmet sunabilmek maksadıyla yenilenme projesinin startını verdi. 15 aylık dönüşüm projesini tamamlayan ANKAmall, yenilenen katları ile daha aydınlık ve konforlu fiziki ortam sunmanın yanı sıra bünyesine kattığı yepyeni mağazalar ve binlerce marka ile hizmet vermeye başladı.
BÜYÜK DEĞİŞİM LOGOYU DA YENİLEDİ
ANKAmall’un bu büyük değişimi sadece fiziki olarak gerçekleşmedi. Yıllardır bilinen ve sadık ziyaretçisinin vazgeçilmezi olan ANKAmall, logosunu da yenilediği fiziki yapısına eş zamanlı olarak değiştirdi. Logosunun sembolü haline gelen kırmızı arkını, başkent Ankara’dan esinlenerek ismine dahil ettiği büyük karakterle yazılan ANKA’sını koruyarak logo yazımını esnetti ve daha yumuşak, estetik ve samimi bir fontla marka kimliğini tazeledi…
ECE Türkiye tarafından yönetilen, Türkiye’de AVM konseptinin öncülerinden olan ANKAmall, 112 bin metrekarelik kiralanabilir alanı, dünyanın seçkin markalarının yer aldığı 330 dolayındaki mağazası ile İstanbul-Anadolu yakası dâhil Anadolu’nun en büyüğü… ANKAmall, sektörde son yıllarda değişen ve çeşitlenen beklentilere daha iyi karşılık verebilmek için yaşadığı “kabuk değişimi” sonrası yeni yüzü ile Ankaralıların karşısına çıkmaya hazır.
YAŞAM İÇİN GEREKLİ HER ŞEY BU ÇATININ ALTINDA
ANKAmall, dönüşüm sürecindeki renovasyon çalışmalarını, hizmete hiç ara vermeden, ziyaretçilerine daha iyiyi, hizmetten ödün vermeden sunmasıyla da fark yarattı. Yenilenme, değişim ve dönüşümün temel esprisi “Kent insanının ihtiyaç duyduğu her şeyi tek çatı altında sunma” şeklinde özetleniyor. Renovasyon ile ilgili AVM yönetimi tarafından verilen bilgiler şöyle:

ANKAMALL 54 YENİ MARKAYI DAHA ZİYARETÇİSİ İLE BULUŞTURUYOR
Renovasyonla yeni markalar, yenilenen mağazalar, yeni mağaza alanları oluştu. 147 mağaza alanı yenilendi ve bu bölümde mağaza alanı sayısı 172’ye çıktı. Yani 25 mağaza alanı daha eklenmiş oldu. Toplamda mağaza sayısı 330’a ulaşan ANKAmall’a, renovasyondan önce çatısı altında bulunmayan, 54 yeni marka geldi. Daha ferah ve aydınlık bir yapı ortaya çıktı. Ziyaretçilerin açık hava ile buluşabileceği 3.500 metrekarelik teras alanları, fine-dining olarak tanımlanan daha uzun süreli kalma olanağının sunulduğu cafe ve restoranlar, skylightlarla donatılmış tavanların aydınlattığı koridorlar gibi fiziki değişiklikleri; vale, servis gibi hizmetleri, ziyaretçilere sunulan yeniliklerden bazıları…”
Kurulduğu günden itibaren yerli ve uluslararası markaları ilk kez Ankaralılarla tanıştıran ANKAmall, şimdi de çok sevilen markaları ziyaretçileri ile buluşturuyor.

KENT İNSANININ SOSYAL VE KÜLTÜREL İHTİYAÇLARINA DA BENZERSİZ ÇÖZÜMLER
Alışverişte sunduğu kalite ve çeşitlilik yanında, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerle insanların bireysel ihtiyaç ve beklentilerine de hitap eden bir alışveriş merkezi olma özelliğini daha da ileri götüren ANKAmall, düzenlediği etkinliklerle de ziyaretçilerine farklı sosyal ve kültürel ortamlar hazırlıyor.
Yenilenme sürecini karnaval coşkusuyla kutlayan ANKAmall, eğitici, eğlendirici ve bilgilendirici etkinliklere de hız veriyor. Çocukların el becerilerini geliştirebileceği atölyeler, çocuk tiyatro oyunları, dünyadan simgesel yapıtların minyatürlerinin yer aldığı bilgilendirici sergiler ve eğitici faaliyetler sürerken, ünlü sanatçıların ücretsiz konserleri, sevilen yazarların imza günleri, filmlerin gala ve özel gösterimleri de ANKAmall ziyaretçilerinin sıklıkla buluşacağı etkinlikler olacak. Ankara’nın ilk ve tek LG IMAX salonuyla bugüne dek yaratılmış “gerçeğe en yakın” 3 boyutlu sinema teknolojisi ile etkileyici film deneyimi ve en yeni vizyon filmlerini ziyaretçilerine sunacak.
ETKİNLİKLER BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR
ANKAmall, Yenileme çalışmalarının tamamlanmasını her hafta sonu birbirinden renkli etkinliklerle kutluyor. Geçtiğimiz hafta sonu ziyaretçilerini Viking, Venedik ve Perküsyon gruplarının gösterileriyle karşılayan ANKAmall, AVM’yi karnaval alanına dönüştürdü. 21 sanatçıdan oluşan Karnaval Ekibinin dans grubu 16.yüz yıl kostümleriyle Vals gösterisi beraberinde, tahta bacak, jonglör, top çeviren animatörler, tek teker bisiklet gibi birbirinden renkli unsurlar yer aldı. İngiltere’den gelen Spark grubunun ışıklı davul gösterisi de Ankaralıların büyük ilgisiyle karşılandı. Hafta sonu etkinliklerine hız kesmeden devam eden ANKAmall, önümüzdeki haftalarda, Catwall, Geronimo Kızılderili Kampı gibi etkinliklerin yanında konser ve imza günleriyle de ziyaretçilerine sürprizler yapmaya devam edecek.