Avrupa’nın önde gelen girişim sermayesi şirketlerinden Cinven grubu, Ankara’daki Ankalab Tıbbi Laboratuvarlarını da bünyesinde bulunduran Avrupa’nın en büyük laboratuvar işletmecisi Synlab’ı satın almak için BC Partners ile anlaştı. Cinven grubu, geçtiğimiz ay da Fransız medikal araç üreticisi Labco’yu satın almıştı.
Cinven grubun Türkiye’yi de etkileyen dev satın almalarını yorumlayan Ankalab Üst Yöneticisi (CEO) Dr. İlker Kütükoğlu, söz konusu birleşmenin ardından Cinven grubunun Avrupa ve Türkiye’deki sağlık yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi. Kütükoğlu, dev satın almayla birlikte tüm Avrupa’yı da kapsayan bir müşteri portföyüne sahip olacaklarını açıkladı.
Ankara’da hizmet veren Ankalab’ı da bünyesinde barındıran Almanya merkezli Synlab grubunun Cinven grubuna dahil olmasının önemine dikkati çeken Kütükoğlu, “Cinven grubu, Avrupa’nın en büyük tıbbi laboratuvarlarından olan Fransız Labco ve Alman Synlab’ı satan alarak bu alanda fark yarattı. Synlab grubundaki diğer laboratuvarlara halihazırda hizmet satan Ankalab, bu birleşme ile tüm Avrupa’yı da içine alan bir müşteri portföyüne sahip oldu. Ankara merkezli olan Ankalab, dev birleşmenin ardından daha büyük hedeflerin peşinde koşacaktır” dedi.