Çocukların yeteneklerini keşfetme ve geliştirmeye yönelik çalışmaları ile takdir toplayan Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), müziğe istek ve ilgisi olan yetenekli çocuklara Güzel Sanatlar Lisesi ve Konservatuara giriş sınavlarına hazırlık eğitimi verdi.
Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nin (ÜZYEÇDE) işbirliğiyle yürütülen programda müziğe istek ve ilgi duyan çocuklar arasından müzik yeteneği olanlar kulak dinleme yoluyla keşfedildi. İlk aşamada Keçiören ilçesi ilköğretim 4’üncü sınıf ve orta öğretim 8’inci sınıflarından müzik yeteneği olduğu düşünülen 120 öğrenci ÇODAM’ a yönlendirildi. Değerlendirme 15-19 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilirken, ilk elemeyi geçen 25 öğrenciye değerlendirmenin ikinci aşaması için 1 haftalık eğitim programı uygulandı. Üçüncü aşamaya geçen 7 öğrenciye ise son bir haftalık eğitim programı daha uygulanarak, Güzel Sanatlar Lisesi ve Konservatuara giriş sınavlarına hazırlık eğitimi tamamlandı. Eleme ve sınavlara hazırlık aşaması ÜZYEÇDE gönüllüsü, Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Korno Sanatçısı Bekir Çamcı tarafından yapıldı.
Yetenekli çocukları keşif yolundaki çalışmalardan sevindirici bir diğer haber ÇODAM’ın “İleri Resim Atölyesi”ne bir yıl boyunca devam eden Elif Nisa Semiz’den geldi. 2014 yılı Keçiören ilçesi ilköğretim 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri arasından yapılan “Resim Yeteneği Tespit Sınavında” da başarılı olan Semiz, BİLSEM Yetenek Sınavı’nda resim bölümünde başarılı olarak eğitime hak kazandı.