Lakros Milli Takımı, 18-27 Eylül tarihlerinde ABD’nin New York eyaletinde War Memorial Arena’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor.
Mamak Belediyesi, Lakros Milli Takımı’na sporcu yetiştirmek için geçtiğimiz yıl lakros takımı kurdu ve çalışmalarının meyvelerini toplamaya devam ediyor. Türkiye’nin üçüncü lakros takımı olan Mamak Belediyesi Lakros Takımı, İzmir ve İstanbul Lakros Takımı sporcularından da seçilerek oluşturulacak milli takımda forma giyecek. Lakros Milli Takımı, 18-27 Eylül tarihlerinde ABD’nin New York eyaletinde War Memorial Arena’da gerçekleşecek Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor.
"LAKROS SPORUNU VE MAMAK’I DÜNYA’YA TANITACAĞIZ"
Altyapı olarak çok ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sporculara başarı dileyerek, Mamak’ın kendini dünyaya tanıtacak bir spor dalıyla tanıştığını söyledi. Akgül, “Türkiye’de yeni tanınan sporları da bünyemizde barındırarak altyapılarını oluşturuyoruz. Lakros da ülkemizde yeni tanınan bir spor dalı. Hem lakros sporunu hem de Mamak’ı dünyaya tanıtacağız” şeklinde konuştu.
Eleme usulü gerçekleşecek ve toplam 14 ülke takımının yarışacağı Dünya Lakros Şampiyonası’nda Lakros Milli Takımı, 18 Eylül’de İsviçre, 19 Eylül’de Avusturalya ve 20 Eylül’de Finlandiya ile karşılaşacak.
Son yıllarda oyuncu sayısını hızla arttıran lakros sporuna Mamak’tan da ilgi büyük. Mamaklı gençlerden lakros takımına sporcu dahil edilerek yetiştirilecek. Bu kadro aynı zamanda milli takımın çekirdeğini oluşturacak. Mamak Belediyesi Lakros Takımı, her yıl dünyanın 5 ülkesinden turnuvalara gelen takımların yanı sıra Türkiye’deki lakros takımlarıyla mücadele edecek. Ankara ekibi, haftada iki gün Mamak Şehir Stadı’nda antrenmanlarını sürdürüyor.
LAKROS SPORU NEDİR?
Lakros sporu, her oyuncunun ufak ve sert plastikten yapılmış topu taşıyabilecekleri ve ucunda bir ağ olan sopalarla oynadığı, amacı topu karşı takımın kalesine sokmak olan bir takım oyunudur. Lakros, değişik kategorilerde farklı sayıda oyuncudan oluşan takımlarla oynanır. Erkekler açık sahada 10 oyuncu, kapalı sahada altı oyuncudan oluşan takımlarla oynarken, bayanlar 12 kişiden oluşan takımlarla mücadele eder. Her gole 1 puan verilir.