Keçiören Belediyesi Türkiye mozaiğini oluşturan kültürleri Keçiören’e taşımaya devam ediyor. Hemşehri buluşmaları kapsamında Karadenizliler Derneğinin düzenlediği iftar programı Karadenizlileri bir araya getirdi.
Halil İbrahim Sofrasında düzenlenen iftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, AK Parti Erzincan Milletvekili Talha Erol Durmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Enerji Bakanlığı Baş Müfettişi Ahmet Kansız, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Volkan Canalioğlu, Karadenizliler Derneği Başkanı Ali Hacı Fazlıoğlu, STK Temsilcileri, Keçiören ve Yenimahalle Meclis Üyeleri ile çok sayıda Karadenizli katıldı.
Hasan Hacı Mustafaoğlu’nun Kur’an Tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu şunları söyledi:
"Geçenlerde Keçiören’de bir mahalle iftarına katıldım, aynı kardeşliği, aynı dostluğu, aynı beraberliği bugün olduğu gibi orada da yaşadım. Bu beraberlikler beni çok memnun ediyor, dün de Kazan’da Uygur Türkleri ile iftarımızı açtık. Ne yazık kilometrelerce ötede insanlar dini ibadetlerini özgürce yerine getiremiyorlar, bu güzellikleri yaşayamıyorlar."
Ay yıldızlı bayrağın göklerde dalgalanmasının mutluluğumuzun teminatı olduğunun altını çizen Soylu, "Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını getirdim, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun" diyerek konuşmasını sonlandırdı.