Polatlı’nın en büyük fabrikalarından biri olan Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında bin 640 işçi dün toplu bir şekilde iş bıraktı.
Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) fabrikasında başlayan Türk Metal Sendikası protestosunun ardından önemli bir gelişme daha yaşandı. ORS işçileri kendilerinin temsilci olarak seçtikleri 5 işçi temsilcisini fabrika yönetiminin tanımadığını ve bahsi geçen sendikanın eski baş temsilcisinin yeniden iş başı yapmasıyla işçiler dün akşamdan bu yana halen iş başı yapmadıkları öğrenildi.
İşçilerin “Seçtiğimiz temsilcilere siz karışamazsınız” diyerek itiraz etmesi üzerine çıkan tartışma büyüyünce fabrikada üretim durdu. Saat 15.00-23.00 vardiyasındaki işçiler, saat 17.00 itibariyle şalter indirdiler. İşçiler Türkiye’de kaos ortamının başladığını,Türk Metal Sendikası’nın artık çok rahat bir tavır aldığını belirttiler.
AK Parti Polatlı İlçe Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Gazi Karaoğlu, işçileri ziyaret ederken işçilerin "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla sevgi seline maruz kaldı.
Türk-Metal Sendikası’nın Eski Genel Teşkilat Sekreteri ve Teşkilatlanma Uzmanı Yavuz Gökçe "2 yıl önce ben istifa ettiğim tarihte bu olayların yaşanacağını kamuoyuna anlatmıştım. Burada Türk Metal Sendikası’nın, an-ti demokratik uygulamaları, dayatmacı sendikacılık anlayışı, çok düşük oranlarla toplu iş sözleşmesi imzalaması ve çalışanların son yapılan toplu sözleşmesinin 3 yıllık olması işçileri ekonomik olarak dar hale sokmuştur" ifadelerini kullandı.