Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu, terör saldırıları sonucu şehit düşen asker ve polisler için taziye mesajı yayımladı.
Atasoy yaptığı açıklamada, “Askerlerimizi ve Iğdır’da terör örgütü saldırıları sonucu hayatlarını kaybeden aziz şehit polislerimizi rahmetle anıyorum. Bölücü terör örgütü PKK’yı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bölücü terör örgütü PKK hiçbir şekilde emellerine ve amaçlarına ulaşamayacaktır. İş dünyası olarak terörün her türlüsünü lanetliyor ve kınıyoruz” ifadelerini kullandı.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkez Sözcüsü Emin Karataş da yaptığı açıklamada, “Dağlıca’da şehit olan askerlerimizi ve Iğdır da hayatını kaybederek şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabırlar diliyoruz. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu terörün her türlüsüne karşıdır” dedi.
Konfederasyonun 81 ilde bulunan il başkanlıklarına, Genel Başkan Ferudun Cevahiroğlu imzasını taşıyan talimat gönderilerek gençlerin teröre karşı tepki göstermeleri istendi.