AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer yaptığı yazılı açıklamada Antalya’da AK Parti’nin 2015 Genel Seçimlerini başarıyla tamamlayarak, ipi birinci parti olarak göğüslediğini belirtti.
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, bu sonucun, AK Parti teşkilatları, ilçe başkanları, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları, sandık görevlileri ve mahalle temsilcilerinin hepsinin başarısı olduğunu belirtti açıklamasında, “2014 Yerel Seçimleri ile 2015 Genel Seçimleri sonuçlarını karşılaştırdığımızda Antalya’da 10 İlçedeki birinciliğimizi bu seçimde 16 ilçeye yükselttiğimiz açık bir şekilde görülecektir. 2014 Seçimlerinde birinci olamadığımız Alanya, Manavgat, İbradı, Finike, Korkuteli ve Döşemealtı ilçelerinde de AK Parti birinciliğe yükselmiştir. Kemer’de de 260 oy ile ikinci parti olunmuş, Muratpaşa ve Konyaaltı’nda da AK Parti seçimi ikinci olarak tamamlamıştır. Dolayısıyla AK Parti Antalya’da 19 ilçenin 16’sında birinci parti olmayı başarmıştır” ifadelerine yer verdi.
2014 Yerel Seçimlerinde parti oyları olarak değerlendirilen Belediye Meclisi oy oranının yüzde 33.79 olduğu göz ününde bulundurulduğunda, 2014’ten bugüne kadar yüzde 2’lik bir oy artışı sağlandığının da açık bir şekilde görüldüğünü bildiren Sümer açıklamasında şunları kaydetti:
“Öte yandan Antalya’da AK Parti oyları ile AK Parti’nin Türkiye ortalamaları mukayeseli oy tablosuyla karşılaştırıldığında Antalya olarak Partimizin Türkiye oy ortalamasına her seçimde daha da yaklaştığı net bir şekilde görülmektedir. 2002’de Türkiye genelinde yüzde 35 oy alan AK Parti Antalya’da bunun yüzde 14 gerisinde kalarak yüzde 21’lik bir oy oranına sahip olmuştur. 2007’de ise Türkiye genelinde yüzde 47 oy oranı söz konusuyken, Antalya’da yüzde 37’lik bir oy oranı ile Türkiye ortalamasının yüzde 10 gerisinde seçimi tamamlamıştır. Yine aynı şekilde 2011 Genel Seçimlerinde de Antalya yüzde 39’luk bir oy oranı ile yüzde 49’luk Türkiye oranının yüzde 10 gerisinde kalmıştır. Ancak bu seçimde Türkiye ortalamasına Antalya olarak daha da yaklaştığımız ve ilk kez Türkiye ortalamasına yüzde 5’lik bir oranda yaklaşarak sadece yüzde 5 oranı ile geride kalınması söz konusu olmuştur. Bu da AK Parti’nin Antalya Teşkilatlarının her seçimde Türkiye ortalamasına gittikçe yaklaştığını net bir şekilde göstermektedir. Antalya’da görev yapan tüm belediye başkanlarımızın, belde ve ilçe belediye başkanlarımızın da başarısı göz ardı edilemez, hepsine teşekkürlerimizi sunuyorum. “