Alanya Belediyesi, Habitat ve Alanya Kent Konseyi işbirliğinde “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” projesi çerçevesinde yürütülen, yetişkinlere yönelik ücretsiz bilgisayar eğitimi tamamlandı.
2014-2015 eğitim-öğretim yılının son kursu olan 30 Saatlik eğitim, 18 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde 14 kursiyer eşliğinde gerçekleştirildi. Temel Bilgisayar kullanımı ve Güvenli İnternet modüllerini içeren kurs sonunda kursiyerlere Katılım Belgesi verildi.
2009 yılından bu yana Emine Hacıkura Kütüphanesinde deneyimli eğitimciler eşliğinde, kurumlarla yapılan protokoller gereğince toplam 948 kişiye eğitim verildi. Alanya Belediyesi’nin, Alanya Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 572 kişi, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğinde 376 kişi olmak üzere toplamda 948 yetişkine ulaştırılan kurslar, bundan sonra da periyodik aralıklarla devam edecek.
Yaz etkinlikleri kapsamında ise 8-12 yaş grubu öğrencilerine yönelik ücretsiz bilgisayar kursunun 15 Haziran’da başlayacağı, her gün saat 09.30-12.00 arasında verilecek olan eğitimde bilgisayar kullanımı ve internet güvenliği konuları anlatılacağı ifade edildi.