Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde de bir dizi etkinlikle kutlandı.
Kutlamalara Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ersin Yiğit, İlçe Emniyet Müdürü Salih Ayaz, Turizmci Cengiz Muratşah, Okul Müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yeşilbayır Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar yaparken, turizmci Cengiz Muratşah ise, "Türkiye’de Turizm" konulu bir konuşma gerçekleştirdi.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise konuşmasında ilçenin turizm değerlerini anlattı. Başkan Genç, Antalya’nın turizm başkenti olmasına rağmen binlerce yıllık tarihe sahip olan Döşemealtı’nın turizm sektöründen hak ettiği değeri alamadığını söyledi. Türk turizminin deniz ve kumdan ibaret görülmemesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Genç, "Turizm ülkemizin bacasız sanayisi ve onlarca sektörün de can damarı. İlçemiz, doğası, binlerce yıllık kültürü ve doğal kaynaklarıyla alternatif turizm açısından son derece zengin. Fakat bu zenginliğimiz maalesef yeterince anlatılamamış, tanıtılamamış" dedi.
İlçedeki tüm değerleri ortaya çıkartacak çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Genç, "Ulusal ve uluslar arası bir çok organizasyona katılarak 800 yıllık Evdirhan’ı, Kırkgözhan’ı, Antik Termossos’u, Ariasos’u, ilk insanlığın yaşam belirtilerinin bulunduğu Karain ve Kocain mağaralarını, Güver Kanyonu’nu, Döşemealtı halısını tanıtmaya, bu sayede yerli ve yabancı ziyaretçileri bölgemize çekmeye çalışıyoruz. Bölgenin geri kalmışlığını ortadan kaldıracak vizyon projelerimizi de hazırladık. Yasal düzenlemeler tamamlandığında Antalya’nın yeni cazibe merkezi olacağımıza inanıyorum" dedi.
Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ise konuşmasında turizmin önemi ve çeşitlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak dünya çapında Türk tur operatörünün olmamasının dezavantajlarından sözetti. Baygül, "Yabancı tur operatörleri turistlere Türkiye’den önce diğer ülkeleri, kıtaları ve bölgeleri satıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin turistlere anlatılması, tanıtılması ve yönlendirilmesi noktasında Türk tur operatörlerinin olmaması önemli bir handikap diye düşünüyorum" diye konuştu.
Turizm Haftası kutlamaları resim ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti ve program sonun da Özel Bahçeşehir Koleji Folklor Ekibinin gösterisiyle sona erdi.