DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcısı Özhan Erdanışman, şube müdürleri ve kontrollük teşkilatı ile birlikte Manavgat ilçesinde Naras Barajı Sulaması inşaatı ile Alanya ilçesinde İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.
İlk olarak Manavgat Naras Barajı Sulaması inşaat çalışmalarını inceleyen DSİ 13.Bölge Müdürü Turkay Özgür yaptığı açıklamada,“Toplamda 71 bin 420 dekar tarım alanını cazibeli olarak sulayacak olan Naras Barajı Sulaması projemiz tamamlandığında Manavgat ilçesi ve çevre köylerinin sulama suyu problemi çözüme kavuşmuş olacaktır” dedi.
Özgür ve beraberindeki heyet, daha sonra Alanya ilçesine geçerek, İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaat alanında incelemede bulundu. İnşaatının seviyesi hakkında kontrollük teşkilatından bilgi alan Turkay Özgür, tesis inşaatında temel kazılarının büyük bir kısmının tamamlandığını, temel betonlarının dökülmeye başlanıldığını belirterek, “Bu proje kapsamında, Dim Barajı’ndan alınacak günlük 90 bin metreküp ham suyun insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik esaslarına uygun olarak içme suyu sağlayacak olan Alanya İçmesuyu Arıtma Tesisi inşa edilecektir. Arıtma tesisi 2045 hedef yılına göre iki kademeli toplam 150 bin metreküp/gün kapasiteli olarak tasarlanmış olup, proje kapsamında 1. kademesi olan 90 bin metreküp/gün’lük kısmı yapılacaktır’’ dedi.