Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Manavgat İlçesine yapılan Gölet, Sulama ve taşkın önleme çalışmaları devam ediyor.
DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Manavgat İlçesinde Gölet, Sulama ve taşkın önleme çalışmaları devam ettiğini söyledi. Antalya merkez ve bağlı 19 ilçede etüt, planlama, projelendirme ve Uygulama çalışmalarının devam ettiğini belirten Özgür, “Sulamaya açılan alanlarda modern Sulama sistemleri ile Su’yu daha verimli hale getirerek adeta toprağa bereket katıyoruz. Diğer taraftan hayata geçirdiğimiz Göl -Su projeleri ile aynı zamanda istihdam imkânı sağlayıp köyden kente göçün önüne geçiyoruz. İnşa ettiğimiz yeni tesis ve yürüttüğümüz çalışmalarla Antalya ve bağlı ilçelerimizde Sulama, İçme Suyu ve Taşkın koruma tesisleri kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.
Özgür şöyle devam etti:
“Naras Barajı inşaatı devam eden işin genel fiziki gerçekleşmesi yüzde 80’dir. Çardak Topsurlar Göleti’nde dolusavak ve plinth altı dolgu betonlarının yapımı devam ediyor.
Yeşilbağ Göleti’nde dolusavak kazısı yapılmış olup imalatlar devam ediyor. Çaltepe Saçıdere Göleti’nde Plint betonu ve Gövde Dolgusu imalatlarına başlandı. Belenobası Pompaj Sulaması’nda yedek boru hatlarında çalışmalar devam ediyor. Karpuz Çayı Islahı’nda 1 mahalle ve 6 bin 100 da sahanın taşkından korunması sağlanacak. Çolaklı Şarlavuk Deresi çalışmasıyla Yavrudoğan Köyü sınırları içerisinde bulunan 634,10 da’lık sahanın taşkın riskinin azaltılması hedeflenmekte” diye konuştu.