Antalya’nın Kumluca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Ahmet Aliağa Bulvarı yürüyüş yolunda gerçekleştirilen fidan dikimine, öğrenciler de katıldı.
Kumluca Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, yaklaşık 4,5 kilometre uzunluğundaki Ahmet Aliağa Bulvarı’nda bulunan yürüyüş yolunda ağaçlandırma çalışması başlattı. Çalışma kapsamında belirlenen noktalara 50 çınar fidanı dikilmesi için hazırlık yapıldı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Kumluca Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de destek verdiği çalışma sonunda, yürüyüş yoluna 50 çınar fidanı dikildi.
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, ilçe genelinde yeşil alanların arttırılması için her geçen gün daha fazla çalışma yürüttüklerini, bu sayede ilçenin, Türkiye genelinde kişi başına düşen en fazla yeşil alana sahip ender ilçelerden olduğunu söyledi. Ahmet Aliağa Bulvarı’ndaki yürüyüş yolunun ağaçlandırılmasıyla, hem yürüyüş yolunun çok güzel olacağını, hem de ilçenin görünümün değişeceğini ifade eden Başkan Çetinkaya, “Park Bahçeler Müdürlüğümüzce yürütülen fidan dikimine, Meslek Yükseokulu öğrencilerimizin de destek vermesi çok güzel oldu. Her insan yaşadığı çevreyi korumalı, yeşillendirmelidir. İnşallah dikilen çınar fidanlarımız büyüyüp geliştiğinde bizler de, öğrencilerimizde yaptıkları çalışmayla gurur duyacaklardır” dedi.