Antalya Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, üye esnafın haklarını korumak, kayıt dışı seyyar satıcıların önüne geçmek için mücadele başlattıklarını açıkladı.
Amaçlarının kimsenin ekmeğiyle oynamak olmadığını ancak odaya üye olup aidat ödeyen, devlete vergi ödeyen, ekonomiye katkı sağlayan üyelerin hakkını korumanın da bir borç olduğunu söyleyen Öztürk, bu konuda ilçe belediyeleri ile yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.
Kaçak seyyar tezgahlarının toplanabilmesi için yaptırım gücü olan ilçe belediyeleri ile ortak hareket edeceklerini belirten Antalya Pazarcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Yetkililer bu noktada söz verdi. Sorunun çözümü için gereken denetimlerin yapılacağı bilgisini aldık. Zaten toplumda eşitlik ilkesinin korunması, edinilmiş hakların savunulması, kayıt dışı alışkanlığının önüne geçilmesi için denetimler daha sık yapılmalı’’ dedi.
Kayıt dışı ile mücadelede denetimin düzenli olarak yapılması gerektiğinin atını çizen Öztürk, kalıcı çözüm için bunun şart olduğunu kaydetti. “Sorun sadece odamızın sorunu değil, hepimizin sorunu” diyen Öztürk, şunları söyledi:
“Sürekli ve yerinde denetim olmazsa tezgahı kaldırdığınızda sırtınızı döner dönmez tezgah yeniden kurulacaktır. Bu davranışların önüne geçmek için de çeşitli önemler alınmalı. Neler yapılması gerektiği ile ilgili yetkililerle gereken görüşmeleri yaptık. Ancak pazarcı esnafımızın bu konuda desteği de şart. Bu tür seyyar tezgahları ihbar ederek hem kendi haklarını korurlar, hem diğer tezgahların haklarını korurlar.”