Salı Grubu üyeleri, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’u ağırladı. İşadamları ile Kaymakam Arısoy, Muratpaşa ilçesinin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Her hafta Salı günü bir araya gelerek kent gündemini belirleyen Salı Sanayici ve İşadamları Grubu’nun bu haftaki konuğu Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy oldu. Şehitlere Allah’tan rahmet, millete baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, ilk olarak tecrübe hayatından ve devlet katında aldığı görevlerden bahsetti.
MADDE BAĞIMLILIĞI
Kaleiçi ses sorunuyla ilgili olarak konuşan Muratpaşa Kaymakamı Arısoy, bizzat denetim ve cezai hakkının kullanıldığını söyledi. İlçede güvenlik istatistiklerinin tutulduğunu belirten Arısoy, “Bu istatistikler sonucunda değerlendirmeler yapıyor ve ilçe emniyet teşkilatımızı harekete geçiriyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü’nden de destek alıyoruz” dedi. Madde bağımlılıkları üzerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kaymakam Arısoy, “En ciddiye aldığımız konu gençlerimiz ve uyuşturucu” dedi.
PARK SORUNU
Muratpaşa ilçesinde özellikle Eski Lara Caddesi üzerinde ses gürültüsü, park sorunu ve insanların alkollü halleriyle sergilediği davranışlarından dolayı Kaymakam Arısoy’a dert yanan Salı Grubu üyeleri, aynı zamanda ruhsatsız birçok işyerinin de olduğunu ifade etti.
KALEİÇİ SORUNU
Toplantıya katılan Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci söz alarak, kısa zamanda mühürleme işlemlerini yapacaklarını söyledi. Ayrıca valelerle ilgili de zabıta ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü belirten Cephaneci, Kaleiçi’nde yüzde 60 işletmenin ruhsatsız olduğunu dile getirerek, Kaleiçi’ne de ciddi bir düzenleme getireceklerinin söyledi. Kaleiçi’nin ortasından ambulans ve itfaiyenin kolay geçebileceği bir yol çalışmasının olduğunu belirten Cephaneci, Kaleiçi ile ilgili önemli projelerin hayata geçirileceğini kaydetti.
KAYMAKAMLIĞIN GÖREVİNİN TAM ANLAŞILAMAMASI
Salı Grubu başkanı Muharrem Koç ise merkez ilçede bulunan kaymakamlıkların yeni açıldığını bu sebep ile görevlerinin tam ne olduğunun vatandaşlar tarafından anlaşılamadığını, vatandaşların hangi konuda kaymakamlığa, hangi konuda valiliğe müracaat etmesi gerektiğinin tam bilinemediğini belirtti. Toplantı’nın sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, katılımından dolayı Kaymakam Arısoy’a plaket takdim etti.