Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Genel Merkezi ve 81 il şubesi üyelerinden oluşan 280 kişilik ekip, Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Yenisey Yerleşkesi’ni ziyaret etti. Bölge toplantısını bu yıl Kars ve Ardahan’da gerçekleştiren TYSD, Genel Başkan Birsen Eldem, yönetim kurulu üyeleri ve il şube temsilcileri ile birlikte Ardahan Üniversitesi’ne önemli bir ziyarette bulundu.
TYSD üyelerini Ardahan Üniversitesi Gençlik Eğitim Merkezi (ARÜGEM) Başkanı ve ARÜ Genel Sekreter Yardımcısı Canan Korkmaz ile ARÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç karşıladı. Ziyaret programı kapsamında ARÜ Yenisey Yerleşkesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi (İBEF) Korkut Ata Konferans Salonu’nda TYSD üyelerine ARÜ hakkında bilgi verildi.
Programa Ardahan Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz, TYSD Genel Başkanı Birsen Eldem, ARÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Kılıç, Ardahan TSO Başkanı Çetin Demirci, TYSD İstanbul Şube Başkanı Yıldız Laçinel ile 81 ilden gelen 280 TYSD üyesi katıldı.
Programın açış konuşmasını TYSD Ardahan Şube Başkanı Alime Aydemir yaptı. Alime Aydemir, on dokuz yıldır Ardahan TYSD’nin aktif olarak yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde ihtiyacı olan birçok kişi ve kuruma çeşitli yardımlarda bulunduklarını ifade etti. Öte yandan Aydemir, son zamanlarda TYSD genel merkezinde yürütülen çalışmalarla sadece Ardahan’dan değil, Türkiye’nin dört bir tarafından birçok destek aldıklarını ve yurtlar yaptıklarını belirterek kendilerini bu konuda her zaman destekleyen TYSD yönetim kuruluna teşekkür etti.
Programda konuşan ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler verdi. Ardahan Üniversitesi’nin her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen Korkmaz, “Şu anda 5 fakülte ve 3 yüksekokulumuzda 4 bin 200 öğrencimiz var. Bizim en büyük sorunlarımızdan olan öğrenci yurtlarımızdaki eksiklerimizi siz değerli yardım severlerin destekleri ile giderdik. Yapılan kız yurdundan dolayı TYSD üyelerine canı gönülden teşekkür ederim.” dedi.
TYSD adına bir konuşma yapan Genel Başkan Birsen Eldem, 31 Mayıs 2015 tarihi itibariyle Kars - Ardahan bölgesinde olduklarını ve kendilerine gösterdikleri ilgiden ötürü bölge insanının her türlü övgünün üzerinde olduğunu vurguladı. TYSD yardımlarının sosyal alandaki önemini hatırlatan Birsen Eldem, “Bu yıl ki bölge toplantımızda bizleri karşılayıp ağırlayan TYSD Ardahan ve Kars şubelerinin yanı sıra en büyük teşekkürü Ardahan Üniversitesi’ne etmek istiyorum. TYSD Cumhuriyet yıllarında sosyal hayatın bir gerekliliği olarak kurulmuştur. Kuruluş amacı, çok kutsal bir şekilde düzenlenmiş ve muhtaçlara yardım etmek için kurulmuştur. Ayrıca yapılan yardımlar içerisinde sağlık, eğitim, sosyal hizmetler ve çevre konuları çok büyük ağırlık kazanmıştır. Son zamanlarda ise yardım severler derneği yardımlarını eğitim üzerinde yoğunlaştırmıştır. Yaptığımız bu 19. Bölge toplantısında sosyal yardımlaşma duygusunu geliştirmek ve pekiştirmek için çalışmalar yapıyoruz.” diyerek kendilerini bu konuda yalnız bırakmayan 81 il temsilcisine katkılarından dolayı teşekkür etti.
Konuşmaların ardından TYSD Genel Başkanı Birsen Eldem tarafından, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’a plaket takdim edildi. Rektör Prof. Dr. Korkmaz adına plaketi ARÜGEM Başkanı Canan Korkmaz teslim aldı.
TYSD üyelerinin daha sonraki durağı ise, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne TYSD’nin katkıları ile Hayırsever Vasfiye Eriş tarafından yaptırılan ‘Türkiye Yardım Sevenler Derneği, Vasfiye Eriş Kız Yurdu’ oldu. Yurt binasını gezerek çeşitli incelemelerde bulunan üyelere yetkililer tarafından bilgi verildi. Yurt binasındaki ziyaretin ardından TYSD üyeleri ARÜ Yenisey Konukevi’nde yemek ve müzik dinletisi programına katıldı.