Artvin’de 9 Mayıs 2015 günü Çoruh Nehri’ne düşerek kaybolan işçinin cesedine 12 gün sonra ulaşıldı.
Artvin ve Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarmadan oluşan 30 kişilik ekip ve Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı 15 kişilik jandarma su altı timi ile yürütülen çalışmalar sonrasında
Merkez köprübaşı mevkiisinde arkadaşlarıyla Çoruh Nehri’ni seyrederken kayarak suya düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan Yusuf Karataş’ın (36) cesedine 12 gün sonra ulaşıldı. Aramalar neticesinde kaybolan işçinin cesedi düştüğü yerden yaklaşık 1 km uzaklıkta nehrin içinde 7 metre derinlikte bulundu.
Artvin Valisi Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik ve İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Kemal Şenlioğlu da olay yerine gelirken, bulunduğu yerden botlarla kıyıya getirilen Yusuf Karataş’ın cesedi ambulansla Artvin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan Karataş’ın ağabeyi İsmail Karataş ve halasının oğlu Sakıp Tarhan gözyaşlarını tutamadı. Cesedin ambulansa konulmasının ardından abisi İsmail Karataş kurtarma ekibine sarılarak teşekkür etti.