Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Teşkilatı, CHP’nin kuruluşunun 92. yılı dolayısıyla Atatürk Kent Meydanı Anıtı’na çelenk bıraktı.
Aydın’da Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun 92. yılı nedeniyle düzenlenen çelenk bırakma törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Mehmet Fatih Atay ile partililer katıldı.
Törende İstiklal Marşı okundu ve ardından Kent Meydanı Anıtı’na çelenk bırakıldı. Bugün 92. yılında içinde bulunmaktan gurur duyduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurulu nedeniyle bir araya geldiklerini belirten Aydın CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi "Partimiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ ve İsmet İnönü’nün ’Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ ilkelerinden doğmuştur. CHP kurulduğu günden bugüne, Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyetini ve demokrasisini kuran parti olarak, her zaman ezilenlerin yanında olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 92. kuruluş yıldönümünü kutlarım" diye konuştu.