Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya öncülüğünde düzenlenen çilek festivali bu yıl tat vermedi. Düzenlenen eğlence adeta savaşa dönerken, Atça’daki lunaparkta çıkan kavgada 5 kişi yaralandı. Olayları bastırabilmek için Aydın’dan bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edilirken, eğlence amaçlı düzenlenen festivalde meydana gelen kavgalar festivalin tadını kaçırdı.
Olay, 46. NYSA Uluslar arası Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat festivali nedeni ile Atça’da kurulan Lunaparkta meydana geldi. İddiaya göre, Lunaparkta çalışanlar ile dışarıdan gelen bir gurup vatandaş arasında çıkan kavgada 5 kişi çeşitli yerlerinden taş sopa ve kesici aletlerle yaralandılar. Edinilen bilgiye göre, lunapark çalışanlarından bir kişinin dönerci esnafının tezgahından aldığı döner bıçağı ile iki vatandaşı yaraladığı iddia edildi. Olayı duyan vatandaşların yakınları ellerinde sopalarla lunaparka gelerek çalışanlara ve lunapark malzemelerine saldırdı. Çıkan kavgada lokantalar ve satış için tezgahlarını açan vatandaşlar zarar gördüler. Çıkan kavgada yaralanan A.K. (59), S.E (29),K.T (24), Ö.Ö. (22) ve M.S (43) isimli şahıslar olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındılar.
Olay yerine gelen güvenlik görevlileri aldıkları önlemler ile büyük bir kavganın çıkmasını önlediler. Bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve olaylarla ilgili soruşturmanın sürdürülmekte olduğu öğrenildi.