Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıda turistik amaçlı tasarlanan üstü açık otobüsün belediyeye tahsisi onaylanırken, otobüsü tur ücretleri de belli oldu.
Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP grubundan Ercan Atasoy ile DSP’li Mustafa Kıray mazeret bildirerek katılmadı. Gündem öncesinde AK Parti grubu Kent Meydanında yapılan ramazan etkinlikleri için belediyenin ne kadar ücret ödediğini sorarken, başkan Atabay önergeye yazılı olarak cevap verileceğini söyledi.
Gündeme eklenmesi amacıyla verilen önergede turistik amaçlı olarak hazırlanan ve şehrin turistik yerlerinin gezilmesi ve turist taşınması dizaynı yaptırılan Didim seyahat tarafından Didim belediyesine tahsis edilen üstü açık otobüsün Belediyeye tahsis edilmesi konusu oy birliğiyle meclis gündemine alındı. Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde Kaymakamlık Makamı İlçe Mal Müdürlüğü’nün 03.06.2015 tarih 1742 sayılı “1937 ada 3 Parsel” konulu yazısı ele alındı. Madde Hukuk ve İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise Zabıta Müdürlüğü’nün 26.06.2015 tarih ve 1305 sayılı “Emir ve Yasaklar Yönetmeliği” konulu yazısı ele alındı. Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu yönetmeliğin günün şartlarına göre yeniden ele alınacağını söyledi. Madde hukuk Komisyonuna sevk edildi.
Gündeme ek olarak alınan turistik amaçlı üstü açık arabanın durumuyla ilgili madde Plan ve Bütçe Komisyona sevk edildi. Başkan Atabay Plan ve Bütçe Komisyonun toplanması amacıyla toplantıyı 15 dakika ara verdi. Başkan Atabay üstü açık arabanın yakıt ve personel giderinin Didim Belediyesi tarafından karşılanacağını tur güzergahında alınacak ücretlerin Komisyonca belirleneceğini söyledi.
Komisyon tarafından belirlenen ücretler Küçük tur 10 TL (altınkum, mavişehir, Akköy organik Pazar ve milet) Büyük tur 20 TL (altınkum, mavişehir, Akköy organik Pazar ve milet, bafa gölü, akbük) olarak meclise sunulurken tarife oy birliğiyle kabul edildi.
Başkan Atabay Ağustos ayının meclis anlamında tatil olduğunu belirterek Eylül ayında meclis toplantısının yapılacağını duyurdu.