Aydın’ın Didim İlçesi’nde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 1919 kişi, Cumhuriyet Kent Meydanında koro halinde Gençlik Marşı’nı seslendirdi. Noter tarafından kayıt altına alınan rekor denemesi sonrasında Guinness rekorlar kitabına başvurulacak.
Didim Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı büyük bir coşku ile kutladı. Türkiye’nin turistik ilçelerinden Didim’de bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Didim Gençlik Festivalinin en ilginç ve dikkat çekici etkinliği ise 19 Mayıs günü gerçekleştirildi.
"Didim Söyleyecek Dünya Dinleyecek" etkinliğinde günün anlam ve önemine uygun olarak Sunucu Hakan Doğanay eşliğinde 1919 kişi, Gençlik Marşı’nı söyleyerek rekor kırmaya çalıştı. Sunucu ve şarkıcı Hakan Doğanay - Orijin PR işbirliği ve Didim Belediyesi katkılarıyla hazırlanan projede 1919 kişi, Didim Cumhuriyet Meydanı’nda koro olarak Gençlik Marşı’nı, enstrümanlar eşliğinde seslendirdi.
Didim Cumhuriyet Meydanı’nda kayıt masasına kayıt yaptıran 13 yaşından büyük, genç yaşlı herkes bu koroya dahil oldu. İlk 1919 kişiye rozet takılarak şapka verildi. Ege Orkestrası’nın konserinin ardından sahneye gelen ünlü sunucu Hakan Doğanay’ın sunuculuğunda 1919 kişi, ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte hep bir ağızdan Gençlik Marşı’nı seslendirdi. Alanı dolduran binlerce kişinin Gençlik Marşı’nın seslendirme anının havadan özel kamera ile de çekimi yapıldı. 1919 kişinin seslendirdiği Gençlik Marşı’nın Didim 2.Noter Vekili Vacide Kahraman tarafınca takip edilip tutanak ile tespiti yapıldı.
Sunucu Hakan Doğanay, dünyada benzer çok sayıda proje olduğunu, ancak birisine eşlik etmeden koro halinde özel olarak toplanılıp, canlı enstrümanlar eşliğinde yapılmış bir proje bulunmadığını söyledi. Doğanay, projeyi tutanakları, raporları ve görüntüleri Guinness Rekorlar Kitabı’na göndereceklerini ifade etti. Gençlik Marşı’nın seslendirilmesinin ardından tespiti yapan Didim 2.Noter Vekili Vacide Kahraman, sahneye gelerek Didim Cumhuriyet Meydanı’nda 1919 kişi tarafından Gençlik Marşı’nın söylendiğini belirtti.