Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de çeşitli etkinlik ve yarışmalarla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Altınkum’da deniz yarışmaları yapılırken, deniz şehitleri adına denize çelenk bırakıldı.
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Didim Altınkum Plajı’nda etkinlikler düzenlendi. Dün saat 18:30’da Altınkum plajında gerçekleşen etkinliğe Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay M. Alper Köseoğlu, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, D-Marin Didim Marina Müdürü Ahmet Arıcasoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla ilçe protokolü teknelerle denize açılırken Sahil Güvenlik Komutanlığı botundan Deniz şehitleri için çelenk bırakıldı. Ardından Didim Su Sporları derneği ile Didim Yat ve Yelken Kulübü sporcuları deniz araçlarıyla denizde gösteriler gerçekleştirdi.
Etkinlikler kapsamında Altınkum Plajı’nda sualtı temizlik etkinliği gerçekleştirildi. Okenos Dalış Merkezi ekipleri tarafından gerçekleştirilen sualtı temizliğinde 10 dakika içerisinde çok sayıda atık toplandı. Denizden akü, üçlü priz, halı, lastik ve çok sayıda şişenin çıkması dikkat çekti. Çıkarılan pislikler plajda sergilendi.
Etkinlikler kapsamında yüzme yarışması, denizde koşma yarışması gibi çeşitli yarışmalar düzenlenirken dereceye girenlere ödüller verildi.