Efeler Belediye Meclisi Eylül ayı ilk belediye meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Rıza Posacı, "Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası olarak kullandığı sarı bina Efeler Belediyesi’ne devredilmelidir" dedi.
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında, meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Üyelerinden Mehmet Vergili, Hakkı Gümüş, Barış Altıntaş, Evrim Karakoz, Tuncay Olgun ve Ertuğrul Özdemir mazeretli olarak katılmadı.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN MADDİ İMKANLARI DAHA YÜKSEK”
AK Partili Efeler Belediye Meclis Üyesi Rıza Posacı, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda hizmet binası olarak kullandığı binanın Efeler Belediyesi’ne verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Umurlu Belediyesi kapatılarak Efeler’e mahalle olarak bağlanınca bende seçimlerde AK Parti’den Efeler Belediye Başkan aday adayı olmuştum. Başvuru dilekçemi verirken, eğer aday olursam o zamanlarda Aydın Belediyesi’nin şu anda da Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı sarı bina Efeler’in olmalı demiştim. Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, Aydın’ın mallarını paylaştırırken Efeler Belediyesi yoktu. Efeler’in haklarını savunacak kimse olmadığı için bir takım adaletsizlikler yapıldı. Önümüzdeki süreçte Büyükşehir Belediyesi hemen orayı terk etsin demiyorum ama, kanun gereği Büyükşehir daha güçlü ve maddi imkanları yüksek. Büyükşehir Belediyesi’ne önümüzdeki süreçte yeni bina yapmasını tavsiye ediyorum. Sarı binanın haklarının Efeler Belediyesi seçmeninin, halkınındır. Bu konuda tüm meclis olarak gayret sarf etmemiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.
“DERME ÇATMA İŞ HANINDAN BOZMA YERLERDE HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Hizmet binası olarak zor koşullarda Efeler ilçe halkına hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Özakcan, “Bildiğiniz gibi Efeler ilçe belediye olarak bir ilçe hizmet binası yapma arzusundayız. Bina yapacak yer dahi bulamıyoruz. Bunun sıkıntılarını da hep birlikte yaşıyoruz. Bugüne kadar uygun bir yer bulup, hizmet binası projemizi gerçekleştirmiş olsaydık yarılamış olabilirdik. Bildiğiniz gibi derme çatma, iş hanından bozma yerlerde personelimize oluşturduğumuz hizmet ofislerinde halkımıza hizmet verdirmeye çalışıyoruz. Şu anda Büyükşehir’in de hizmet verebileceği ikinci bir binası yok. Artık inşaat teknolojisi çok gelişti ve 6 ay gibi kısa zamanda devasa binaların bittiğini görüyoruz. Düşünceniz mümkün olabilir, yeter ki o niyet ve kararlılık olsun. Dilerim düşünce ve kanaatlerinde o yönde bir gelişme olur" diye konuştu.