Söke Belediyesi tarafından bu yıl 9.’su düzenlenen Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Kupası Halı Saha Futbol Turnuvası başladı.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Gençlik Spor Komisyonu üyeleri İbrahim Muslu, Yusuf Yaya, Fahri Semerci, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan’ın katıldığı törenle başlayan turnuva ilk akşamında heyecanlı maçlara ev sahipliği yaptı.
28 Eylül Cuma akşamı oynanacak olan final maçları ile sona erecek olan Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Kupası Halı Saha Turnuvası Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ile başlarken; turnuvanın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş “Turnuva ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızı sportif bir organizasyonda buluşturmak istedik” dedi.
Son günlerde yaşanılan terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerimize rahmet yaralılara acil şifalar dileyen Karakaş; “Geleneksel hale getirdiğimiz turnuvamızı bu yıl bahar aylarındaki yoğun etkinlik takvimimizden dolayı Eylül- Ekim aylarına aldık. Cumhuriyetimizin 93. yıl dönümünde Cumhuriyet Kupası adı altında yapmayı planladık. Bu yıl 9.’su düzenlenen turnuvamızda 12 kamu kurumu, 16 kuruluş olmak üzere toplam 28 takım yer alıyor. Tüm sporcularımıza sakatlıklardan uzak, centilmence maçlar diliyorum” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş’ın başlama vuruşu ile başlayan turnuvanın ilk akşam karşılaşmalarında sonuçlar şöyle: Söke Belediyesi: 1 - Adliye: 5, Jandarma Kriminal : 6 - Hastane: 2, Denetim Serbestlik: 9 - TAYEM: 9.