Didim Rumeli Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Yönetim kurulu ve bir grup Yoranlı Kaymakam İskender Yönden’i makamında ziyaret etti.
Dernek Başkanı Muharrem Bilgin, yönetim Kurulu Üyesi Zübeyde Gülay Yalçın ve Dernek üyeleri A. Osman Öztalay, Berrin Muslu, Tevfik Gönül, Haluk Bakay ve Didim Belediye Meclisi Üyesi Salih Yarmacı Kaymakam Yönden’e Derneklerinin 3. Kuruluş yılı sebebiyle geldiklerini Buranın ilk yerleşimcilerinden olmaları dolayısıyla Didim Kültürü ve gelenekleri hakkında çalışmalar yürüttükleri ve bu amaçla geldikleri yörelere göç ederek geldikleri ata topraklarına zaman zaman geziler düzenlediklerini söylediler.
“İLK ADIM ANITI”
Sedef Koyunda yatırmak istedikleri ‘ilk adım anıtı’ çalışmalarının belediye ile birlikte oluşturacakları söyleyen Dernek Başkanı Muharrem Bilgin, Dumlupınar’da Nusret gemisinde şehit Olan Mustafa Özsoy adına Belediyenin bir parka ismini verdiğini buranın açılışı için de çalıştıklarını belittiler.
“YÖRESEL YEMEK TANITIMI”
Didimli ilk kadın öğretmen olan Zübeyde Gülay Yalçın’da Kaymakam Yönden’e Didim’le ilgili iki adet kitabı hediye ettikten sonra gelenekleri yaşatmak adına zor günlerin yemeklerinden olan ve Didim’le bütünleşen Kaşopito yemeğinin tanıtımı için yapılan çalışmalarla ilgili yardım istedi.
Kaymakam Yönden Üniversiteyle birlikte yapılan çalışmalar sonucu farklı bir konseptte Didim’deki otellerin menülerine ekletmeye çalıştıklarını dolayısıyla Didim’in de coğrafi işaretlerinden biri olarak Kaşopito’nun eklenmesi için çalıştıklarını söyledi.
Dernek üyeleri Apollon Tapınağı etrafındaki evlerinin düzenlenmesi konusunda yardım isteklerine Yönden “Belediyenin imar çalışması olduğunu biliyorum, daha sonra Koruma Kurulu ve Turizm bakanlığı süreçlerinden sonra o bölgeyle ilgili güzel gelişmeler olacak işler biraz yavaş gitse de güzel bir çalışma olacak sanırım.” dedi.
“ŞEHİT LİSTESİNE EKLENMESİNİ İSTEDİLER”
Dernek üyelerinin hatırlatması üzerine Şehit Mustafa Özsoy’un adının da Didimli şehitler listesine eklenmesi konusunda talimatlar verdikten sonra dernek üyeleri Kaymakam Yönden’e teşekkür ederek ayrıldılar.