Bilecik’te iki mahalleyi birbirine bağlayan Hamsu Köprüsü adını ’Aşk Kilitleri’ köprüsü koyan bazı vatandaşların tel örgülerine astıkları renkli ve farklı ebatlardaki asma kilitlerin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor.
Hamsu Köprüsünün sağ ve sol yanlarında bulunan tel örgülere son günlerde asılan kilitler adeta tel örgüleri dilek ağacına döndürdü. Sevgililer ve genç çiftler, astıkları kilitler sayesinde bir daha ayrılmayacaklarını inanıyorlar. Bu kilitlerinin yanı sıra tel örgülere asılan bir asker künyesi de gözlerden kaçmazken, köprüsünün tel örgüleri kısa bir süre sonra genç çiftlerinin kilit astığı bir mekanı haline geleceği tahmin ediliyor. Köprü üzerinden geçen vatandaşlar, asma kilitlere meraklı gözlerle bakarken, gençlerinin "Aşıklar Köprüsü"’nden esinlendiklerini belirterek, "Eskiden ağaçlar dilek ağacı olurdu. Şimdilerde asma kilitler revaçta. Kilitler asıldıktan sonra anahtarları herhalde köprünün altından geçen suya atıyorlardır. Demir korkuluklar, yakında dilek ağacı gibi oldu” dediler.
Asma kilitler köprü üzerinde renkli görüntüler oluşturmaya devam ederken, bu durum köprü üzerinden şehrin karşı yakasına geçenlerin dikkatinden kaçmıyor.