Bilecik’in Osmaneli ilçesinde bir araya gelen kalabalık, tek yürek olarak terör olaylarını yürüyüşle lanetledi.
Sosyal medya üzerinden organize olan yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayrakları ve bayraklarla süslenen 50 araçlık konvoy ile Tayyare Meydanı’nda adeta tek yürek oldular. Dev Türk bayrağının açıldığı "Teröre Lanet Yürüyüşü"nde, terör örgütü PKK aleyhine slogan atan binlerce kişi, şehit olan askerler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra yürüyüşe geçti.
"Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları ve tekbirler eşliğinde, İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek burada Dağlıca’da şehit olan 16 askerin isimleri okundu ve dualar edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nun okunmasının ardından karakol önünde askerler lehine slogan atan grup, mahalle aralarından İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geldi. Iğdır’da şehit olan 13 polisin isimleri okundu, yoklamaları yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tekrar Tayyare Meydanı önüne gelen kalabalık, burada tekrar saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı’nı okudu.
Şehitler için okunan duaya müteakip Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin bir konuşma yaptı. Şahin, Türkiye’nin sahipsiz olmadığını belirterek, "Türkiye’yi üç beş çapulcuya bırakmayacaklarını bu akşam burada Osmaneli halkı en güzel şekilde göstermiş oldu. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı, olayda yaralanan yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.
Kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı. Düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Ozkan, MHP İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilci ve üyeleri ile duyarlı Osmaneli halkından 3 bin kişi katıldı. Polis yürüyüş boyunca geniş güvenlik önlemi alırken, 50 araçlık konvoy nedeni ile ilçe içinde ve D-650 karayolunda trafik kısa süreli aksadı.