Türkiye’de kırmızı mercanlara ev sahipliği yapan tek bölge olma özelliğine sahip Ayvalık ilçesinde dalış sezonu başladı. Bölge halkının “Karpuz kabuğu denize düşmeden denize girilmez” sözüne rağmen dalgıçlar, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde deniz ve dalış sezonunu açtılar.
Cunda Adası açıklarında gerçekleşen 2015’in ilk dalış etkinliğine Türkiye’nin birçok yerinden dalgıç katıldı. Kızıl mercanlarıyla ünlü, 24 adası ve 60 dalış noktasıyla yaz mevsiminde yoğun ilgi gören Ayvalık ilçesinde düzenlenen dalış turları büyük ilgi görüyor. Her seviyede dalış meraklısına hizmet eden Ayvalık kaliteli dalış okulları, tekne hizmetleri ve eşsiz doğası ile dikkatleri çekiyor.
2015 yılını ilk dalışına çıkan Profesyonel Balık Adam Dalış Okulu onlarca derin mavi tutkunu ile serin ve berrak sularda deniz altı güzelliklerinin keyfini yaşadılar. Dalış eğitmeni Kubilay Kılıç ’’Yabancı dalgıç sayısı her geçen gün artıyor. Ayvalık, yapılan tanıtımlar ve artan dalış merkezi sayısıyla daha fazla dalış meraklısına ev sahipliği yapıyor. Yöre sakinleri ve Ayvalıklı siyasetçi ve bürokratlar da bu işe tam destek veriyorlar. Ayvalık’ta dalış turizmini en üst seviyeye getirmek üzere bizler, Ayvalık sevdalıları ve Ayvalıklılar hep birlikte taşın altına elimizi koyduk. Bu kapsamda hazırlanan tanıtım broşürlerinde, filmlerinde Ayvalık denince akla gelen bir iki şeyden birisi dalış turizmi teması bolca işlendi. Katıldığımız turizm fuarlarında da su altı zenginliğimiz en iyi şekilde ön plana çıkarılıyor. Bu sezonun Ayvalık ve dalış meraklıları için güzel, renkli ve kazasız geçmesini diliyorum’’ dedi.