Bartın’ın Amasra ilçesinde Genel Maden İşçiler Sendikası’na bağlı işçiler ile özel maden ocağında grevde olan işçiler artan terör olaylarını ve terörle mücadelede şehit düşen asker ve polisler için Amasra’da yürüyüş düzenledi.
Madenciler akşam üstü araçları ile konvoy oluşturarak Amasra ilçesine hareket etti. yüzlerce araçtan oluşan konvoy Amasra ilçesinde bir süre ilerledikten sonra Küçük Liman’dan Amasra merkeze yürüyüş başlatıldı. Yaklaşık yüzlerce kişiden oluşan yürüyüş korteji sloganlar eşliğinde Madenci Anıtı’na yürürken vatandaşlar da korteje dahil oldu. Evlerinin camına balkonuna çıkan Amasralılar madencilere alkışlarla destek verdi. Madencilerin önünde yürüyen Türk bayrağına sarılı ve başında madenci bareti bulunan çocuk ise vatandaşların ilgi odağı oldu. Amasra sokaklarında sloganlar eşiliğinde yürüyen madenciler ve halk madenci anıtı önünde toplanarak terör olaylarında hayatlarını kaybeden asker ve polisler için saygı duruşunda bulundu.
Okunan İstiklal Marşının ardından GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu bir basın açıklaması yaparak, "Bugün ve önceki gün hayatını kaybeden birçok şehidimiz var. Bu ülke 250 bin şehit verdi, fakat Çanakkale’de geçit vermedi. Bu ülkenin insanı dün Türk’ü Kürt’ü Lazı, Çerkez’i ile beraber omuz omuza savaşarak bu ülkeyi nasıl bu günlere getirdiyse bu gün ve yarın da aynı kararlılıkla aynı inançla gelecek kuşaklara teslim edecektir. Bizler şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Terörü lanetliyoruz. Bu ülkenin sırtından beslendiği halde bu ülkenin ekmeğini yediği suyunu içtiği halde bu ülkenin askerine polisine insanına kurşun sıkanları şiddetle kınıyor lanetliyoruz. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için canını ve kanını veren şehitlerimizin emanetleri emanetimizdir. Onlar bizim için kanını canını verdi. Bizlerde onlar için kanımız ve canımızla onların emrinde olacağız. Bayrakta burada vatanda burada uğrunda ölecek insanlarda burada” dedi.
Ardından yürüyüş korteji Amasra sokaklarında sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.