Bayburt’ta AK Parti Bayburt İl Gençlik kolları tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliğinde ilahiler eşliğinde gerçekleştirilen semazen gösterisi ilgiyle izlendi.
Bayburt Kapalı spor salonunda düzenlenen programa Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt İl Genel Meclis başkanı Yusuf elçi, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, AK Parti Milletvekili Adayları Naci Ağbal, Bünyamin Özbek, parti teşkilatı üyeleri katıldı. Etkinliğe halk da büyük ilgi gösterdi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan programda bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Hz Muhammed’in örnek kişiliğini anlattı.
Günün anlam ve önemin ilişkin bir konuşma yapan AK Parti Bayburt Milletvekili Adayı Naci Ağbal, İslam’ın bugün bulunduğu konumu hak etmediğini ifade ederek şunları söyledi:
"Bir kutlu doğum etkinliğinde sizinle birlikte olmayı bana nasip eyledi. Ve bir konuşma fırsatı verdi. Müslüman Müslümanın kardeşidir. İyi günde de kötü günde de kardeşiyle beraberdir. Allah nasip etti Bosna’ya gittik. Kosova’ ya gittik. Müslüman kardeşlerimize yapılan zulmü oralarda gördük. Ağlayan kardeşlerimizi gördük. ama o insanlar tek bir şey diyorlardı; Recep Tayyip Erdoğan diyorlardı. Türkiye diyorlardı. Bizim kurtuluşumuz Türkiye’dir, Recep Tayyip Erdoğan’dır diyorlardı. Tüylerim diken diken oldu. Lübnan’a gittik o zaman Başbakanımız Erdoğan’dı. Müslümanların sayın başbakanımızı nasıl bağırlarına bastığını gördük. bütün bunları görünce arkadaşlar bu gün burada büyük bir şuurla, dualarla bu geceyi inşallah idrak edeceğiz. Bugün bütün müslümanlar için dua edelim. İslam bugün bulunduğu durumu hak etmiyor."
Kutlum Doğum Haftası gibi dini etkinliklerin bugün devlet desteğiyle kutlanabildiğini ifade eden Özbek ise şunları kaydetti:
"Bugün buraya siyaset yapmaya gelmedik. Günün anlam ve önemini sizlerle paylaşmaya geldik. Regaip kandiliniz şimdiden mübarek olmasını diliyorum. Asıl teşekkürü Cumhur başkanımız recep Tayyip Erdoğan’a yapmak istiyorum. 200’li yıllardan önce maalesef Kutlu doğum haftası yapılmasından dolayı bu programı yapanları mahkemelerde süründürdüler. Kutlu Doğum haftası yapan siyasi partiler maalesef kapatılıyordu. Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı aynı zihniyet hapse mahkum etti. Ama şükürler olsun ki bugün hem siyasi partiler hem devletin çeşitli kurumları bu tür programlar düzenliyor. Ve devlet buna katkı sağlıyor.”
Program konuşmaların ardından Bayburt Yakutiye Cami İmam Hatibi Enes Arslan’ın Kur’anı Kerim tilaveti okumasıyla devam etti. Bayburtlu ilahi sanatçısı Abdurrahman Önül söylediği ilahileri ile davetlileri duygulandırırken, Erih-Der Semazen ve Diva İlahi Grubu gösterileri ilgiyle izlendi.
Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.