Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, bazı yerel haber siteleri ve gazetelerde yer alan Bayburt Kalesi girişindeki “mermer çeşme” ile ilgili iddialara yazılı bir açıklamayla cevap verdi.
Habere konu olan çeşmenin Bayburt Belediyesi’nin izniyle yapıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, doğru bilgiye ulaşmadan üstün körü yapılan haberlerin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ve bu tip yayınların habercilik ahlakıyla bağdaşmadığını belirten Başkan Memiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dün Dağlıca’da, bugün Iğdır’da yüreklerimizi yakan acı haberler geldiği bir sırada şehrimizin gündemine dair haberlere cevap vermeyi istemiyordum. Vatandaşlarımızın haberle ilgili olarak sürekli aramaları üzerine kamuoyuna kısa bir açıklama yapma gereği duydum.
Öncelikle bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Cenabı Hakk ülkemizi, milletimizi, devletimizi iç ve dış tehlikelere karşı muhafaza etsin. Bütünlüğümüzü bozmak isteyenleri “Kahhar” ismiyle kahretsin. İnsanlık tarihi şahittir ki, bu millet Allah’tan başkasına boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Bu millete ihanet edenler, bugüne kadar belasını buldu, bundan sonra da belasını bulacaktır.
Kıymetli hemşehrilerim, bir hayırsever vatandaşımız Kültür Ve Turizm Müdürlüğümüzün tasarrufunda bulunan Bayburt Kalesi’ne çeşme yaptırmak istemiş. Mermerden yapılmış bu çeşmenin kalemizin tarihi dokusuna uymadığını söyledim ve bu çeşmenin kaldırılmasını istedim. Bazı haber siteleri konuyla ilgili bizlerin her hangi bir görüşünü almadan üstünkörü bir haber yaparak belediyemizi karalamaya çalışmıştır. Şehrimizdeki altyapı çalışmalarının devam ettiği bir dönemde bazı çeşmelerimizin sularıyla ilgili olarak yakışıksız ifadeler kullanmalarını kınıyorum. Kendilerinin de bulunduğu birçok basın toplantısında şehrin altyapı problemini çözdükten sonra, ecdat emaneti olan mahalle çeşmelerini tamir edeceğimizi söylemiştim. Hatta yenilerini ekleyeceğimizi beyan etmiştim. Haber sitelerinin konuyu inceledikten sonra haber yapmalarını arzu ediyorum. Kamuoyunu yanıltmaya kimsenin hakkı yoktur.”