Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Halk Bankası ile yaptığı protokolle 35 bin üye firmasına avantajlı finansman desteği sağlayacak anlaşmaya imza attı.
BTSO ile Halk Bankası arasında Oda Merkez Binası’nda yapılan protokol, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu arasında imzalandı. BTSO Başkanı Burkay, Halkbank ile önemli bir protokolü hayata geçirdiklerini dile getirdi. Türkiye’de kendi kaynaklarını üyelerine kullandıran ‘ilk’ oda olduklarını hatırlatan Burkay, yapılan protokolle BTSO’nun yaklaşık 35 bin üyesine piyasa şartlarına göre ucuz ve avantajlı finansman desteği sağladıklarını ifade etti.
Halkbank ile 2006 yılından bu yana protokol imzaladıklarının altını çizen Burkay, bugüne kadar yapılan protokollerle yaklaşık 6 bin üyeye 276 milyon liralık kaynak kullandırdıklarını söyledi. Dünya ekonomisinde daralmanın yaşandığı bir dönemde işletmelerin finansmana erişiminin büyük önem taşıdığını kaydeden Burkay, “2014 yılında 100 bin lira üst limitli aylık yüzde 0,85 faiz oranıyla sunduğumuz krediden 356 üyemiz faydalandı. Üyelerimiz 2014 yılında 31,5 milyon lira da kredi kullandı. BTSO olarak üyelerimizin her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz. Halkbank ile yaptığımız bu protokol ile yaklaşık 35 bin üyemize aynı limit ve faiz oranlarıyla ilk etapta 30 milyon liralık kredi kullandıracağız. Bursa iş dünyası temsilcilerine katkı sunacak bu hizmetlerimize ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
Türkiye’ye değer katacak çalışmalarında tüm üreticilerin yanında olduklarını ve gelecek dönemde de KOBİ’lerin en büyük destekçilerinden biri olmaya devam edeceklerini belirten Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Bursa’da, BTSO üyeleriyle işbirliği geliştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin en eski odalarından biri olan BTSO, itibarlı üyeleriyle bizim için değerli bir iş ortağıdır. 2014 yılında imzaladığımız protokol ile 347 firmaya da 653 bin lira fuar destek kredisi sağlandı. Halkbank’ın finansal gücüyle bugüne kadar olduğu gibi, bölgede reel sektörü desteklemek üzere ayrıcalıklı ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Protokol imza töreninde BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Halk Bankası Genel Müdür Yardımcıları da hazır bulundu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda imzalanan protokole göre Halkbank, BTSO üyelerine, 12 aya varan vade seçeneğiyle kredi kullanma imkanı sağlayacak. BTSO üyeleri 100 bin liraya kadar kredi seçeneklerinden aylık yüzde 0,75, yıllık yüzde 9 olarak belirlenen cazip faiz oranlarıyla yararlanabilecek. Sanayi-KOBİ tanımına giren firmalar, protokol kapsamındaki kredileri kullanırken sektörde sadece Halkbank’ta uygulanan yüzde 5 BSMV muafiyetinden yararlanma şansına da sahip olacak.