MHP Bursa Milletvekili Aday Adayı İnanç Bilgi Çakın, köylü kıyafeti giyerek tarlada çiftçilerle birlikte çalıştı.
MHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Ziraat Mühendisi İnanç Bilgi Çakın, seçim çalışmalarına Bursa’nın köylerine giderek devam ediyor. Köy ziyaretlerini köylü kıyafeti giyerek yapan Çakın, çiftçilerle tarlada kazmayla çalışıp, ağaçları budadı. Çakın’a seçim çalışmalarında tam destek veren çiftçiler, “İnanç Bilgi Çakın, her zaman bizim yanımızda. Bizim halimizi hatırımızı soruyor. Sadece seçim zamanı değil, diğer zamanlarda da hep yanımızda. Dertlerimize ortak oluyor. İnşallah aday gösterilip vekil seçilirse, bizim sorunlarımıza çözüm için çalışacağına inanıyoruz” dediler.
“ÇİFTÇİLERİN KAZANMASI İÇİN DEVLET DESTEKLİ KOOPERATİFLER KURULMALI”
Ziraat mühendisi olduğu için çiftçilerin sorunlarını bildiğini ifade eden Çakın, “Biz her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Toprağın dilinden anlayan, çiftçilerle aynı dili konuşan bir ziraat mühendisi adayı olarak çiftçilerle iç içeyiz. Onların sorunlarını yakından biliyoruz. Çiftçilerin en büyük sorunu, haklarını alamamalarıdır. Tarlada ekip biçtiği ürünün tüketiciye ulaşıncaya kadar yüzde 250 fark olması sebebiyle çiftçi kazanamamaktadır. Buna en iyi çözüm de, Allah’ın izniyle iktidara geldiğimizde ve meclise girme şansı yakaladığımda bu sorunu çözeceğiz. Çiftçilerin bu sorununun çözüm yolu devlet desteğiyle çiftçiler tarafından kooperatiflerin kurulmasıdır” dedi.
“ÇİFTÇİ KAZANSA, İŞSİZLİK SORUNU DA ÇÖZÜLECEK”
Çiftçinin artan maliyetleri sebebiyle sürekli zarar ettiğini hatırlatan Çakın, “Çiftçimizin en büyük sorunlarından biri de mazot, gübre gibi yüksek maliyetlerdir. Çiftçilerimiz hak ettiği kazancı sağlayamadığı için zarar ediyor. Köylerde gençler de, para kazanamadıkları için göç edip, sigortalı işte çalışmayı tercih ediyorlar. Çiftçimizin sorunları çözülürse, zaten işsizlik ve göç sorunu da çözülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’DE ZİRAAT MÜHENDİSİ SAYISI ARTTIRILMALI”
Türkiye’de tarım ve hayvancılığın gübre ve yem maliyetlerinin artması nedeniyle bittiğine işaret eden Çakın, “Yemin ana maddesi mısırdır. Mısır üretimi ülkemizde çok olmasına karşılık biz mısır ithal ediyoruz. Bu da yem fiyatlarının yükselmesine, hayvancılığın maliyetinin de artmasına sebep oluyor. Çiftçilerimizle her zaman iç içeyiz. Birlikte çalışıyor, birlikte çile çekiyoruz. Çiftçilerimizi bilgilendirip, teknik destek sağlıyoruz. Türkiye’de az sayıda olan ziraat mühendisi sayısının da artması gerekiyor” şeklinde konuştu.