Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ‘16. Uluslararası Türk Daması Şampiyonası’ final maçları ve ödül töreni ile sona erdi.
Şampiyonaya Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra Japonya, Lübnan, Kuveyt, Bahreyn ve Katar gibi çeşitli ülkelerden gelen 150 damacı katıldı. Panellerden antrenörlük eğitim seminerlerine kadar bir çok faaliyete ev sahipliği yapan üç günlük şampiyona nefes kesen zekâ mücadelelerine sahne oldu. 9 tur üzerinden yapılan çekişmeli final karşılaşmalarında dereceye giren damacılar belli oldu. Şampiyonluğu İzmir’den Hayri Çakır kazanırken, Mustafakemalpaşa’dan Muammer Yıldız ikinci, Şanlıurfa’dan Mehmet Terzioğlu ise üçüncülüğü elde etti.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ilçeye gelen damacıları birer kültür elçisi olarak gördüklerini söyledi. Anadolu’nun en ücra yerlerine kadar ulaşan damayı artık uluslararası alanda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte el ele vererek düzenlediklerini belirten Başkan Kurtulan, "2500 yıl öncesinden günümüze ulaşan bu sihirli kültürel değerimizi 16 yıldır 7’den 70’e her yaştan dama tutkununa ulaştırıyoruz. Çocuklarımızı yalnızlığa iten bilgisayar oyunları yerine; her türlü ihmal ve kayıtsızlığa rağmen bilgi çağına ulaşmayı başaran bu sportif ve kültürel değerimize birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.