Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi’nin Gelişen İnsan Merkezi (GİM) iş birliğiyle düzenlediği ‘Her İnsan Bir Fidan’ projesi çerçevesinde atölye eğitimlerine katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.
Bugüne kadar geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile dikkat çeken Osmangazi Belediyesi Kent Konseyi’nin anne ve babaların çocuklarıyla iletişimini güçlendirmek maksadıyla geliştirdiği ‘Her İnsan Bir Fidan’ isimli atölye eğitimlerine katılan kursiyerler sertifikalarını aldı. Doburca Değirmen Tesisleri’nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Aile içi eğitim programı, mutlu bir aile, özgüveni yüksek başarılı nesiller yetiştirmek adına son derece önemli bir proje. Sokaklarda molotof kokteyli atan, en ufak bir taşkınlıkta ortalığı yakıp yıkan kesimlerdeki tek eksiğin, aslında aile eğitimi olduğunu söyleyebiliriz. Bizler de, aile içi eğitim programları ile bu eksikliğin giderilebilmesi adına, bu tür programları her zaman destekliyoruz” diye konuştu.
Proje yöneticisi Dr. İlay Yılmaz da, “6 haftalık eğitimde anne-babaların sorumluluklarının farkına varması ve sorumluluk sahibi fertler yetiştirmesi, aile içi etkili iletişim dinamikleri gibi konularda eğitimler verildi. Yapılan geri bildirimler de katılımcıların verilen eğitimleri hayata geçirdiklerini, aile içi ilişkilerini geliştirdiklerini gördük. Eğitime katılanlarda yüzde 10 ile 25 arasında iyileşme olduğunu gördük” dedi.